×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Тарас Кльофа: У плані виходу м. Львова із карантину слід передбачити пріоритетне повернення КНП «8 МКЛ м. Львова» до звичного режиму роботи як багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування

Подаємо текст звернення депутата Львівської міської ради Тараса Кльофи повнотекстово.

«Свої перші кроки у медицині я здійснив у 8-й міській лікарні м.Львова, де працював медбратом у реанімаційному відділенні. Неодноразово мав змогу переконатися у фаховості і самовідданості колег із якими досі підтримую професійні стосунки.

Вже більше місяця, з 17.03.2020 КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова» відповідно до рішення ТЕБ і НС зупинила свій звичний режим роботи як багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, яка за минулий рік пролікувала стаціонарно майже 13 тис пацієнтів і ще 20 тис. надала амбулаторну допомогу.

Натомість, впродовж останнього місяця лікарня визначена для госпіталізації пацієнтів із коронавірусною інфекцією та важкими пневмоніями, що не відповідає її ліцензійним вимогам.

Проте, весь колектив лікарні активно включився у підготовку до приймання пацієнтів із COVID-19, розуміючи свою місію. Станом на 27.04.2020 лікарня прийняла 85 пацієнтів, 6 із яких виявили позитивні результати ПЛР на коронавірус.

Водночас, фінансування усіх закладів вторинної медичної допомоги з 01.04.2020 здійснюється НСЗУ.

За таких умов, КНП «8-а МКЛ м.Львова» позбавлена можливості здійснювати медичну діяльність у звичних об’ємах як багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, яке би гарантувало їй належну оплату від НСЗУ відповідно до підписаних пакетів медичних послуг.

Відтак, вже наступного місяця виникне ситуація коли лікарня не зможе здійснювати оплату праці, закупівлю медикаментів і інших видатків, необхідних для виконання умов передбачених угодами укладеними з НСЗУ.

Відтак, враховуючи вимушену зміну умов праці лікарні, наведену вище інформацію та керуючись ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад»,-

прошу :

  1. Забезпечити фінансову компенсацію для КНП «8 МКЛ м. Львова» та інших закладів охорони здоров’я м.Львова витрат, пов’язаних із вимушеною тимчасовою зміною діяльності лікарні для прийому пацієнтів із підозрою на коронавірусну інфекцію (за весь період зміни такої діяльності).
  2. Передбачити у плані виходу м. Львова із карантину пріоритетне повернення КНП «8 МКЛ м. Львова» до передбачених ліцензійними умовами видів діяльності як багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, адже смертність від травм, гострих станів і захворювань серцево-судинної системи сьогодні перевищує смертність від коронавірусної інфекції.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.