×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Ще одна ділянка біля історичної будівлі перетворюється на будівельний майданчик

На прилеглій території до будинку по вул.Горбачевського, 19 почалась вирубка дерев, а до цього тут відбувались геодезичні роботи.

Мешканці сусідніх будинків підозрюють, що незабаром на цій території постануть нові будинки. Їх обурює цей факт, адже йдеться про збереження історичної будівлі: будинок по вул. Горбачевського, 19 – це колишня вілла, споруджена у 1929–1930 рр. за проектом бюро Карла Ольґерда Юраша, Євгена Червинського та Альфреда Захаревича. Забудівлю цієї території люди вважають порушенням законодавства, адже під виглядом реконструкції вілли  розгортають ще один будівельний майданчик.

«Сьогодні правокористувачем будинку є Карпатське відділення інституту геофізики ім.С.І.Суботіна Національної академії наук,  – каже депутат ЛМР від УКРОПу Ігор Телішевський. – Однак, науковці не використовують приміщення за прямим призначенням, а здають його в оренду бізнесменам. Тепер ми зіткнулись ще й із фактом забудови земельної ділянки.  На сесії міськради ми порушимо питання про те, щоб передати будівлю разом з ділянкою на баланс міста та облаштувавти тут дитячий садочок, яких катастрофічно бракує місту. Це питання беру під особистий контроль».

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.