×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл

Палац спорту «Україна» створений для занять спортом, а не торгівлі

Повернути у власність громади Палац спорту «Україна», де зараз процвітає торгівля, та використовувати його за призначенням – таке звернення на сесії Львівської міської ради оприлюднила депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» Христина Паньків.

«Свого часу Палац спорту «Україна» було передано у власність Об’єднання профспілок Львівщини для розвитку тенісу. Що тут зараз? Різноманітні комерційні виставки, магазини, майстерні з ремонту взуття, кафе, перукарні і сауни. Занедбане приміщення та дірявий дах. Тим часом діти змушені займатись тенісом на вулиці, а спортивні змагання проводять на тенісних кортах, орендуючи у комерційних структур», – каже Христина Паньків.

За її словами, приміщення палацу по вул. Мельника, 18 займають понад двадцять орендарів. Споруда знаходиться у занедбаному стані, а це свідчить про безвідповідальне ставлення теперішнього керівництва та ставить під загрозу його функціонування.

«Ми вважаємо, що Палац спорту потрібно використовувати за призначенням. За підтримки Федерації тенісу України та Федерації тенісу Львівської області місто матиме достатньо ресурсів для відновлення та утримання Палацу спорту «Україна», – наголосила Христина Паньків.

Довідка

Палац ігрових видів спорту «Україна», що по вулиці Мельника, 18, збудований у 1986 році за кошти громади міста для розвитку тенісу у м. Львові та області та є одним із найбільших у місті. Місто передало його у власність Об’єднання профспілок Львівщини для розвитку тенісу, однак на сьогодні споруда абсолютно не використовується за своїм цільовим призначенням.