×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Коли львів’яни матимуть комфортний доїзд до дитячої лікарні на вулиці Пилипа Орлика?

Щоб це сталось комісія транспорту пропонує змінити маршрут двох автобусів, управління транспорту – наразі не погоджує. 
 
На минулому засіданні комісія транспорту, зв’язку і міської мобільності підтримала звернення ГО «За якісний транспорт» щодо змін курсування 46 і 19 маршрутів. За словами голови комісії Ігоря Зінкевича, це дозволить покращити доступність до дитячої лікарні. 
 
"Є пропозиції, які стосуються 46 і 19 маршрутів. Місто функціонує, працює, до нас приїздить багато людей і наше завдання покращувати транспортне сполучення. Зараз є багато дітей, які потребують лікування, а питання з добиранням до лікарні досі не вирішене. Нарешті на вулиці Орлика завершили ремонт дороги. Ми попросили управління транспорту провести розрахунки щодо того, щоб автобуси не тільки їхали по вулиці Мазепи, а й заїздили на вулицю Орлика», - зазначив Igor Zinkevych  
 
Як пояснює керівник «За якісний транспорт» Святослав Товстига, 46 маршрут їхатиме за таким маршрутом: Сихів –вулиця Зелена – центральна частина, проспект Чорновола і вулиця Мазепи, далі - в мікрорайон Щурата, хоч раніше він йшов через Миколайчука. Зараз пропонується, щоб автобус курсував через Пилипа Орлика і вертався через вулицю Віри, Надії, Любові. Відповідно, він буде в більшій доступності до дитячої лікарні. Мешканці мікрорайону Щурата також будуть у виграші, бо їхатимуть на дві зупинки менше.  
 
"Щодо 19 маршруту ми даємо більший пробіг і охоплюємо більшу частину району вулиці Топольної, який є густозаселеним, і де немає сполучення з важливим транспортним вузлом - автостанцією № 2», - Святослав Товстига. 
 
Натомість, ці пропозиції наразі не отримали підтримки управління транспорту.  
«Вважаю рішення управління транспорту недолугим, - каже Ігор Зінкевич. - Ми уже не перший рік чекаємо на нову транспортну мережу, нам обіцяють її в березні, тож, сподіваюсь, до нас дослухаються і ми передбачимо доступність до соціальної інфраструктури міста». 
 
Також члени комісії заслухали директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимира Коваліва, який повідомив, що зараз в підприємства на балансі 7 евакуаторів. З них три - в робочому стані, решта - потребують ремонту. Через це нещодавно оголошений тендер ЛКП «Львівелектротранс» на оренду евакуаторів з екіпажем для евакуації транспортних засобів.  
Ігор Зінкевич зазначив, що першочергове завдання підприємства - отримувати прибуток, а не віддавати його іншим фірмам.   
 
"Якщо у нас є прибутковість в цій сфері, як показує «Львівелектротранс», то треба розвивати свої евакуатори. Відтак я не бачу доцільності в тому, щоб оголошувати тендер на додаткові автомобілі і віддавати їм прибутки» - Ігор Зінкевич.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією Львівської міської ради.