×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Галицькому районі Львова реалізували перший проект громадського бюджету 2018 року

У рамках громадського бюджету в 4-їй міській клінічній лікарні м. Львова встановлено три підйомники для людей з обмеженими можливостями у відділеннях КНП «4МКЛ м. Львова».

У холі лікарні встановлені платформи сходового підйомника, які переміщаються за допомогою пульта. Це допомагає людям з обмеженими можливостями, мамам з дітьми на візочках дістатись до потрібного медичного кабінету.

Ярослав Чуловський, головний лікар та одночасно автор проекту вважає, що доступність в лікарнях, де перебуває багато хворих людей, є надважливим питанням, яке потрібно якомога швидше вирішувати.

«Якщо ми рухаємось до цивілізованого світу, то доступність  - важливе питання, якому не приділяють стільки уваги, скільки би потрібно. Люди з обмеженими можливостями повинні почуватись комфортно у будь-якому місці, в тому числі і  лікарняних закладах ».

DSC_0876.jpg

За словами Ярослава Чуловського, агітувати за проект лікарні допомагали доброчинні організації, лікарі та пацієнти.

 «Ми агітували різними способами, в тому числі через соціальні мережі, тобто включили всі можливості впливу. В результаті – отримали перемогу. Тепер головні лікарі інших лікарень цікавляться нашим досвідом, то я думаю, незабаром у більшості лікарень м. Львова такі підйомники будуть встановлюватись».   

Завідувач господарською частиною 4-ї міської клінічної лікарні Ігор Козлов, відзначив, що такі підйомники вперше встановлені в львівських медичних закладах. Для того, щоб ними скористатись, потрібно натиснути на кнопку виклику, яка є біля вхідних дверей.

«Підйомником може скористатись будь-хто, хто цього потребує: хворі, яким важко пересуватись, мами з дітьми на візочках, люди з обмеженими можливостями. Підйомник вітчизняного виробництва, вантажопідйомність – до 400 кг».

Оксана Чухліб

16.05.2019