×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові розширили дію Положення про ваучерну підтримку

17 червня на пленарному засіданні депутати Львівської міської ради підтримали Положення про ваучерну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва.

Положення про ваучерну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва  визначає порядок часткового відшкодування за рахунок коштів бюджету Львівської міської територіальної громади суб’єктам малого та середнього підприємництва, у тому числі соціальним підприємствам, кластерам та іншим асоціативним підприємницьким структурам частини вартості робіт і послуг згідно із вимогами цього Положення.

Потенційними учасниками ваучерної підтримки можуть бути суб’єкти господарської діяльності, як виробники так  представники сфер послуг, кластери та підприємницькі об’єднання, а також соціальні підприємства.    

Ваучери надаються на такі цілі:

  • Маркетингові ваучери на розвиток:
  • Створення, оновлення, адміністрування сайтів.
  • Брендинг та просування продукції.
  • Консультаційні послуги із визначення напрямків розвитку бізнесу, стратегічного, маркетингового та операційного планування.
  • Проведення досліджень та розробок, спрямованих на підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності бізнесу.
  • Підготовка експортної і маркетингової стратегії та стратегії розвитку.
  • Сертифікації продукції для виходу її на міжнародні ринки.

Депутат, член комісії підприємництва Олекса Возняк запропонував правку щодо складу конкурсної комісії.

«Раніше чиновники департаменту економічного розвитку проводили відбір самостійно, то тепер цим займатиметься спеціальна комісія. Уже є підприємці,  які готові податись на цей конкурс».

Депутатка Львівської міської ради Вікторія Довжик пояснила, що раніше механізм передбачав автоматичне надання ваучера вужчій категорії підприємців, тобто не було складової відбору.

«Зараз ми розширили категорії підприємців, які можуть звертатись за допомогою. Тепер можна брати ваучери не тільки на виставково-ярмаркові заходи, а й на різні консалтингові, розвиткові речі. Тому з’являється елемент відбору. Відтак повинна працювати конкурсна комісія».

Маркетингові ваучери на розвиток та маркетингові ваучери на виставково-ярмаркові заходи в Україні та за кордоном, торгові місії:

  • Для юридичних осіб – 50 відсотків від вартості витрат відповідно до договорів з надавачем послуг, але не більше 50 тис. грн.
  • Для фізичних осіб-підприємців – 50 відсотків від вартості витрат відповідно до договорів з надавачем послуг, але не більше 25 тис. грн. 

 Ваучери на енергозбереження:

  • 50 відсотків від вартості витрат, відповідно до договорів з надавачами послуг, але не більше 100,0 тис. грн.
  • Суб’єкт підприємницької діяльності впродовж року може подати на конкурс заявки на отримання різних видів ваучерів, при цьому загальна сума співфінансування не повинна перевищувати передбачений граничний розмір ваучера.