×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Реконструкцію Замарстинівської планують завершити до кінця року – виїзне засідання інженерної комісії ЛМР

16 травня на виїзному засіданні постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Львівської міської ради депутати ознайомилися із ходом реконструкції вулиці Замарстинівської у м. Львові.

Директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк повідомила про те, що зараз тривають роботи на ділянці від вул. Липинського до вул. Гайдамацької. 

«Зараз на цій ділянці замінюють колектор. Роботи ускладнюються тим, що тут є торф’яна основа і плавуни. Окрім того, вузенька вуличка і підрядник старається виконувати роботи так, щоби не пошкодити будинки.

.jpg

Станом на зараз на ділянці від вулиці Липинського уже почали мощення бруківкою, замощують плиткою хідники. На цій вулиці, навіть біля самих трамвайних рейок, буде бруківка. Попередньо перед мощенням зробили якісну основу. Коли будуються дороги, усе залежить від того, щоб якісно поміняти інженерні мережі і щоб основа була доброю. Тому тут робиться грунтовно, аби було на роки», - підкреслила Ірина Маруняк.

.jpg

Нагадаємо, що роботи виконує підрядна організація ТзОВ «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор».

За словами Ірини Маруняк, роботи на вулиці Замарстинівській планують завершити до кінця року, якщо не завадить погода і не будуть лити дощі. «Адже сильна злива ускладнює роботи з облаштування колектора, тому що люди працюють на глибині 6 м і під час зливи змушені припиняти роботи. Тому все залежить від погодних умов», - каже директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Віктор Хомин, інженер, представник підрядника, більш детально розповів депутатам про складнощі робіт із заміни колектора. За його словами, ці роботи проводять поетапно. На ділянці від вул. Липинського до вул. Торф’яної буде теж непроста ділянка, оскільки це основне русло річки Полтви, а, по-друге, це найнижче місце. Коли минулого року був сильний дощ, то в цьому місці було до 70 см води.

b_1024_685_16777215_00_images_колектор_1.jpg

Заступник голови постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР Віталій Свінціцький зазначив: «Ми побачили відкриті ділянки, ознайомилися з тим, як проходять роботи із будівництва нового колектора. Сподіваємося, що наприкінці цього року буде успішний результат завершення реконструкції вулиці. Адже, як бачимо, той колектор був збудований понад 100 років тому, він перебував у такому стані, що потребував ремонту. «Львіватодор» обіцяє, що до кінця року має бути відкрита ділянка. Буде зроблено повний благоустрій, висаджені нові дерева».

Депутат ЛМР, член постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Роман Іванців за підсумками побаченого теж відзначив, що є всі підстави стверджувати, що незабаром вулиця Замарстинівська суттєво зміниться в кращу сторону.

«На виїзному засіданні ми оглянули поточний стан капітального ремонту вулиці. Нас ознайомили з усіма труднощами, які виникали і виникають у процесі ремонтних робіт, продемонстрували поточний стан заміни колектора, розміщеного на глибині 6 метрів. Насправді, люди працюють у складних умовах і виконують складні роботи. У планах ремонту цієї вулиці – перехід до наступного відтинку цієї вулиці – від вул. Липинського до Торф’яної. Так що з понеділка там буде перекрито дорогу. Але до кінця року ця дорога повинна бути повністю зроблена. Якість робіт є хорошою», - каже депутат Роман Іванців.

b_1030_689_16777215_00_images_дороги_5.jpg

Надія Гербовка.

17.05.2019.