×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Цього року проведуть благоустрій джерела в парку «Залізна вода»

Відбулось засідання комісії з визначення переможця у конкурсі «Благоустрій джерел Львова», який був ініційований головою комісії екології та природокористування ЛМР Іриною Оршак.  

За словами депутатки, переможцем одноголосно визначили проект «Благоустрій джерела в парку Залізна Вода», автор - Андрій Козицький, кошторис – 500 тис грн.

«Конкурс «Благоустрій джерел Львова» стартував у 2017 році. Тоді був поданий один проект і він уже реалізований. Цього року подалось двоє авторів. Один проект - це джерело в парку «Залізна вода» і другий – джерело «Діви Марії» в парку «Високий Замок». Члени комісії одноголосно проголосували за перший проект – «Благоустрій джерела в парку Залізна Вода», оскільки він був найбільш адаптований для реалізації».

53020212_2292990904259080_5126611047704166400_n.jpg

На думку Ірини Оршак, джерело в парку «Залізна вода» першочергово потребує благоустрою, бо перебуває в занедбаному стані, позаяк, там навіть забились стоки джерела.

«Було прийняте рішення визначити переможцем перший проект ще й тому, що в повній мірі була готова візуалізація проекту, добре складений кошторис. Як відомо, уже виготовлено комплексний проект реконструкції парку Залізна Вода, частиною якого мала би бути реконструкція джерела. Однак той проект, який подали нам на конкурс, як на мене, кращий, тому реконструкція відбудеться відповідно до нього. Передбачений момент інклюзії, доступ осіб з інвалідністю, а також молодих мам з візочками. Сподіваюсь, це буде місцина рекреаційного відпочинку та дозвілля мешканців».

Крім цього, оскільки вода в джерелах Львова в більшості не придатна для споживання в сирому вигляді, Ірина Оршак подала від комісії пропозицію – провести аналіз води і розмістити інформаційні таблички щодо її придатності. Також члени комісії вирішили погодити з Галицькою райадміністрацією поточний ремонт території джерела Діви Марії в парку Високий Замок та провести озеленення. 

                                                                               Оксана Чухліб

06.03.2019