×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 125
Неможливо завантажити XML-файл

Депутати Львівської міської ради вимагають ліквідувати в місті Генеральне консульство РФ

b_250_0_16777215_00_images_stories_deputaty_6_sklykannya_melnychuk1.jpgДепутати Львівської міської ради, відповідно до вимог міжнародного права, вимагають від Президента України та Міністерства закордонних справ України якнайшвидше розпочати процедуру ліквідації Генерального консульства Російської Федерації у Львові. Про це йдеться у зверненні депутатів Львівської міської ради, яке зачитав під час пленарного засідання голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міськраді Любомир Мельничук.

Подаємо текст звернення повністю:

"Верховна Рада України 27 січня 2014 року затвердила рішення про визнання Російської Федерації державою-агресором. Те, що в Україні триває фактична війна з Росією, є неспростовним фактом, визнаним світовою спільнотою. Росія окупувала частину української території та продовжує активні дії, спрямовані на знищення української державності.

Ще наприкінці минулого року СБУ депортувала до Росії кількох дипломатів, які працювали у Генеральному консульстві РФ у Львові. Працівників консульства підозрювали у диверсійній діяльності та координації агентури російських спецслужб у регіоні. Нині консульство РФ, що на вулиці Костя Левицького, 95, досі охороняють працівники українських правоохоронних органів.

Присутність у Львові офіційного представництва держави, збройні сили якої вбивають українських громадян та посягають на суверенітет України, становить безпосередню загрозу безпеці львів'ян та правопорядку в місті.

Зважаючи на це, Львівська міська рада звертається до Президента України та Міністерства закордонних справ України з вимогою розпочати процедуру ліквідації Генерального консульства Російської Федерації у Львові відповідно до вимог міжнародного права".

Мельничук Любомир Анатолійович