Версія для друку

«Здоровий глузд переміг», - Зінкевич про відмову Львова купувати білоруські автобуси

Голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич підтримує відмову Львова купувати білоруські автобуси МАЗ. Втім переконаний, ще на старті мерія мала подбати про те, щоб український виробник був конкурентним у тендері.

Зокрема, у технічних характеристиках можна було прописати такі вимоги до продукції, що відповідають вищому класу автобусів, аніж ті, що запропонували білоруси. Утім у мерії вирішили зробити ставку не на якість транспорту, а на ціну.

«Львів не купуватиме білоруські автобуси МАЗ. Натомість оголосить новий тендер. Сподіваюсь, у конкурсі переможе український виробник. Але невже від початку було важко так зробити, щоб не влаштовувати зараз популізм і цирк? Мовляв, почули громадськість, заклики депутатів, зважили на політичну ситуацію в Білорусі. Звісно, добре, що здоровий глузд переміг, я неймовірно радий такому рішенню, але багато питань залишилося», - прокоментував Ігор Зінкевич.

За його словами, ніхто з депутатів не бачив листування Львова з ЄІБ. І досі невідомо, на якій підставі у січні в мерії заявили саме про перемогу МАЗів, чи зверталися до Банку з проханням зробити корективи у тендерній документації, які дозволили би саме українському виробнику претендувати на замовлення.

«А ще нагадаю, що у бюджеті розвитку на 2021 рік депутати передбачили 50 мільйонів гривень на ПДВ – як гарантію закупівлі нових автобусів. Що буде з цими грошима? Чи не поставить нинішнє рішення під загрозу всю угоду із ЄІБ? Адже очевидно, що новий тендер вдасться провести лише в наступному році», - говорить Ігор Зінкевич.

Примітка: Публікації в рубриці «Трибуна депутата» є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.