Версія для друку

Депутат від Самопомочі просить облаштувати Громадський простір із вшануванням пам'яті Героїв Небесної Сотні у Дублянах

Сьогодні в Дублянах в пам’ять героїв Небесної сотні встановлена невелика меморіальна дошка з іменами загиблих. Однак до цього часу містяни не мають комфортного, пам’ятного місця, куди б можна було прийти, запалити лампадку, та усвідомити ціну свободи. Хоча це смт має свого Героя, що проживав та був похований у Дублянах - Жаловага Анатолій Григорович, який загинув на вулиці Інститутській від кулі снайпера 20 лютого 2014 року. 

«Мешканці Дублян потребують такого місця, куди б можна було прийти, запалити лампадку, прогулятися, зібратися з думками, подякувати тим, хто поклав своє життя за любов до рідної землі, усвідомити ціну свободи. Адже тут проживав та похований один із Героїв Небесної Сотні. Важливо розробити якісний проект, а в подальшому зробити усе можливе для його реалізації,» - говорить депутат Євген Бойко.
Відтак, після зустрічі із батьком Героя та заступником міського голови Львова, депутат від Самопомочі Євген Бойко звернувся до міської ради, аби розробити проект  меморіального комплексу із громадським простором з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні поруч із місцем існуючої пам’ятної дошки в смт Дубляни.

Примітка: Публікації в рубриці «Трибуна депутата» є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.