×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Підприємці ще на місяць отримали фінансові полегшення через карантин - Володимир Гой

На пленарному засіданні Львівської міської ради розглянули питання пролонгації звільнення підприємців від орендної плати за лютий 2021 року. Йдеться про зміни до ухвали від 28.04.2020 #6464 «Про заходи підтримки суб'єктів підприємницької діяльності на період дії карантину».

Про це розповів депутат ЛМР від Європейської Солідарності Володимир Гой.

За його словами, ухвала, згідно з якою підприємців звільнили від сплати оренди в час карантину, була прописана лише до кінця січня цього року. Проте офіційно припинити її дію в мерії запропонували лише зараз. Підприємців про це не попередили, і за таких умов вони мали б сплатити орендну плату за лютий, а на такі витрати вони не розраховували.

«Ухвала, яку запропонували виконавчі органи міської влади, регламентує закінчення терміну звільнення підприємців від орендної плати 31 січня 2021 року.

Але надворі вже 25 лютого, тобто кінець місяця. Тому я запропонував пролонгувати ухвалу ще на місяць. Тим паче підприємці вже спланували собі витрати на лютий, серед них орендної плати не було, бо діяла ухвала. Не варто збирати з підприємців орендну плату заднім числом. Дати звільнення від оренди ще за лютий - це підтримка бізнесу. Це є хороша ініціатива і, думаю, її підтримають депутати міської ради. Наша фракція завжди готова підставити плече підприємцям», - розповів Володимир Гой.

Він додав, що втрати для бюджету через пролонгацію карантинного звільнення від орендної плати будуть в межах 5-10 мільйонів, але дохідна частина бюджету Львова на 70% формується саме з податків бізнесу.

Примітка: Публікації в рубриці «Трибуна депутата» є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.