Версія для друку

Зберегти спрощену систему оподаткування = зберегти мікробізнес

Мирослав Данилків, депутат Львівської міської ради від фракції Української Галицької Партії, який водночас є співзасновником руху #SaveФОП, закликав своїх колег-депутатів підтримати малий та середній бізнес. Просить Львівську міську раду підтримати мікропідприємців вже не вперше. 

Зокрема, звернутись до Верховної ради України, Президента, Кабміну з вимогою негайного розглянути та ухвалити проекти законів про захист та розвиток спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. 

Це проекти №3853-1(2) та 3993, які напрацювали об'єднання підприємців #SaveФОП спільно з народними депутатами. Представники бізнесу пропонують їх ухвалити замість законів №128-129, прийнятих у минулому році.

“Ці закони запроваджують для фізичних осіб- підприємців обов'язкове використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Це суттєве збільшення витрат для мікропідприємців, а отже неминуче підвищення цін для кінцевого спроживача.

Крім того, ці закони знищують саму систему спрощеного  оподаткування, яка, нагадаю, дає можливість українцеві без досвіду розпочати і вести власну справу”, - пояснив Мирослав Данилків. 

До слова, рух SaveФОП анонсує у Києві всеукраїнський протест підприємців за збереження та розвиток спрощеної системи! Акція відбудеться 16 вересня під Офісом Президента. 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.