×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Стадіон «Торпедо» - громаді. І жодної комерції - позиція Свіщова

Із таким закликом відбулася велика зустріч громади Шевченківського району на стадіоні «Торпедо».

За словами депутата Львівської міської ради Віталія Свіщова, люди зібралися, аби оголосити ультиматум: або міський голова Львова Андрій Садовий нарешті погодиться викупити стадіон із приватної власності на користь львів'ян, або вони вийдуть на акцію протесту.
На зустріч зібралося близько трьох сотень містян.

Окрім того,  мешканці району розгорнули банери із закликами на своїх балконах, а також біля входу на стадіон.

«Торпедо» має належати громаді. І жодної комерції. Це першочергова наша позиція. Окрім спортивної інфраструктури тут нічого не може бути. Ніяких приватно-публічних проектів. Також сьогодні ми збирали підписи. Всі мешканці одноголосно «За», щоб стадіон віддали у комунальну власність. Такі підписи продовжуємо збирати», - розповів депутат Львівської міськради від Шевченківського району Віталій Свіщов.

Місцева громада самотужки опікується цим стадіоном - косять траву, прибирають. Щодня тут повно людей: приходять гуляти батьки з дітьми, тренуються спортсмени, господарі вигулюють собак. Для Шевченківського району цей стадіон необхідний і дорогий.

«Тут дуже відбувається багато зустрічей - формальних, неформальних, хтось грає в командні ігри, хтось просто зустрічається після роботи, відпочиває. Та однозначно, такі місця мають бути, особливо в місцях щільної забудови, де немає, куди дітися», - наголосила місцева мешканка Діана Коломієць.
«Натомість у мерії Львова пропонують публічно-приватний проект - вкласти 8 млн грн у реконструкцію ще приватного стадіону, який місту не належить, - зазначив Віталій Свіщов і нагадав: «Зараз стадіон «Торпедо» перебуває у приватній власності. 12 років тому ним розрахувались із банком «Львів» за кредити. Банк готовий продати його місту за 7,5 млн грн. «За» викуп проголосувала більшість депутатів міської ради ще у березні минулого року. Проте чиновники мерії і сам мер ухвалу досі не виконали».

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.

Фото – Четверта студія.