×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Дефібрилятори і дихальні апарати: волонтери допомагають лікарням на Топольній і на Орлика

Медичну апаратуру, що допомагає рятувати життя, - дефібрилятори, дихальні і наркозно-дихальні апарати, апарати Куса, операційний мікроскоп, коагулятор – волонтери передали у дві лікарні Львова – «швидкої» на Топольній і дитячу на Пилипа Орлика. Загалом півтора десятка одиниць важливого для роботи медиків обладнання.

Як розповів керівник «Народної Самооборони» Львівщини, депутат ЛМР Валерій Веремчук, ця партія допомоги надійшла з Австрії.

«Під час карантину ми вкотре переконалися, як багато речей ще потребують наші медичні заклади. І це стосується не лише того, що необхідне для боротьби з коронавірусом. Будь-яка допомога, яку вже понад п’ять років доставляють волонтери від наших європейських партнерів, є вкрай важливою», - говорить Валерій Веремчук.

Також він повідомив, що апаратуру отримають ще лікарні у Пустомитах і Бібрці. 

А вже наступного тижня у Німеччині розпочнуть вантажити чергові три великі фури з медичними меблями для лікарні «швидкої». Тут волонтери запланували до кінця року повністю замінити  всі старі ліжкомісця, адже, за словами головного лікаря Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олега Самчука, матеріальна база закладу потребує суттєвого оновлення.

«Наприкінці травня ми розвантажили дві великі автівки меблів. І вже готуємося знову братися до роботи. Адже наш принцип – допомагати лікарям не лише в час епідемії, а завжди. Дякую колезі Валерію Веремчуку, волонтерам, які не стоять осторонь проблем наших лікарів», - додає координатор «ВАРТИ», депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.