×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

«Садовий під прикриттям коронавірусу влаштовує розпродаж комунальної землі» – депутат Ігор Телішевський

Завтра на засіданні сесії Львівської міської ради будуть розглядати питання про затвердження кредитної угоди та продаж восьми комунальних ділянок на території міста. Як зазначає депутат ЛМР Ігор Телішевський, все це відбувається «під прикриттям боротьби з коронавірусом».

«Завтра відбудеться чергова сесія Львівської міської ради, скликана на вимогу депутатів через ситуацію з спалахом коронавірусу у ЛШМД. Ми, як депутати, розраховували, що на сесії виділимо кошти на придбання захисних костюмів для медиків, виплату допомоги вразливим верствам населення, доплати медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

Знаючи нашого міського голову, наївно було припускати, що ці питання будуть визначальними у порядку денному. Натомість, з подачі міського голови, депутатам підсовують ухвалу про масовий розпродаж комунальних земельних ділянок на території Львова – від району Голоско до промзони на Сигнівці – питання 13 у порядку денному. Особливо обурливо звучить формулювання ухвали – «з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби на території Львова». Що розпродаж землі має до коронавірусу, відомо лише Андрію Садовому», - зазначив Ігор Телішевський.

Також, як зазначає депутат, на сесії хочуть прийняти ухвали про чергові кредитні угоди. Як відомо, станом на зараз місто Львів вже набрало кредитів на понад 5 млрд. гривень, ще понад мільярд – випуски облігацій.

«На минулій сесії ці питання депутати відхилили. Цього разу міський голова зробив хитріше – дописав до назви «для протидії наслідків поширення вірусної інфекції COVID-19 у м. Львові». Хоча нічого спільного кредит «Львівелектротрансу» та коронавірус – не мають», - додав депутат.

Йдеться про:

  • 3,5 млн євро – на будівництво автобусного депо;
  • 8 млн євро – реконструкція тролейбусної контактної мережі;
  • 1,5 млн євро - ремонт кабельних ліній;
  • 3 млн євро – капремонт трамваїв.
  • ще кредит в рамках «Пакету солідарності» від ЄБРР – 1 млрд євро на міста України

Загальна сума майже 20 млн євро, не рахуючи відсотки.

«Хочу донести до мера – депутати готові підтримати будь-які рішення, які покликані допомогти місту побороти COVID-19, допомогти малому бізнесу, підтримати наших медиків, але брати участь в дерибані комунальних земель та черговій борговій ямі ми не будемо!», - наголосив Ігор Телішевський.

 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.