Версія для друку

Маємо також пандемію державної зради в Україні

Заяву щодо подій у Мінську оприлюднив сьогодні на позачерговому засіданні сесії Львівській міської ради голова фракції  УГП Тарас Чолій.

Заява фракції Української Галицької партії:

«Захистити інтереси України!

У час, коли всі сили українців зосереджені на запобіганні поширення пандемії коронавірусу, центральна влада цинічно і підкилимно здійснює  стратегічні поступки окупантові українських земель.

11 березня у Мінську Керівником Офісу Президента України та учасниками української делегації було вчинено злочин проти української державності та суверенітету. Створення спільної з ОРДЛО Консультативної Ради – це шлях, на який Україна не погоджувалася впродовж шести років війни.

Це рішення повністю змінює ставлення України до війни на нашій території та зневажає всі жертви захисників України. Таким чином війну та агресію Російської Федерації хочуть замаскувати під внутрішній конфлікт. Російська Федерація з агресора, який підтримує українських терористів та власними силами воює проти України, перекваліфіковується у миротворця. Гангрена проросійського сепаратизму поступово вживлюється у здорове тіло України і блокує її шлях у НАТО та ЄС.

Це однозначне повторення помилок Молдови, які призвели до створення окремої ніким не визнаної проросійської республіки на частині її території. Таке рішення Президента і його команди може призвести до внутрішнього протистояння в Україні між патріотами та прихильниками Росії. Загрожує національній безпеці країни.

Ми вимагаємо від Верховної Ради України засудити укладення цієї угоди і усунути учасників переговорів від державної служби та будь-якого іншого впливу на державну політику України. Вимагаємо офіційно визнати військову агресію Російської Федерації проти України та підтримку Росією українських сепаратистів та терористів. Російська Федерація – агресор і сторона конфлікту, а не миротворець!

Закликаємо обласні, міські та районні ради в Україні якнайшвидше провести позачергові засідання (в сесійних залах, чи в онлайн режимі), дати оцінку діям президента, представникам його офісу та зупинити процес здачі України окупантові.

Усі проукраїнські сили просимо об’єднатися задля збереження держави!»

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.