×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

«Боротьба з незаконними забудовами, право львів’ян на комфортний громадський транспорт та благоустрій рідного міста» - як минув рік депутатів фракції «УКРОП» у ЛМР

Рік, що минає був дуже насиченим на різноманітні події в житті Львова. В останні дні перед Новим роком заведено підбивати підсумки. Не винятком є й депутати фракція «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міській раді. Цей рік вони провели у щоденній та кропіткій роботі на благо львів’ян.

Цьогоріч депутати «УКРОПу» продовжили допомагати мешканцям різних районів Львова у боротьбі проти хаотичної забудови, відстоювали права містян на сквери та дитяче дозвілля, допомогли організувати кілька громадських слухань та разом з активними львів’янами боролись за недопущення підняття цін на проїзд в громадському транспорті.

Як і попередні роки, депутати провели безліч зустрічей з громадянами, опрацювали та надіслали сотні звернень у різноманітні інстанції та підняли безліч суспільно важливих питань на загальне обговорення.

Найчастіше львів’яни звертаються щодо можливих незаконних будівництв у місті, збереження культурної та архітектурної спадщини, охорона навколишнього середовища, благоустрій прибудинкових територій та вулиць та питання організації дорожнього руху. Детальніше про свою роботу найкраще розкажуть самі депутати.

Ігор Телішевський (голова фракції «УКРОП» у Львівській міській раді):

Кожного року ставимо собі за мету якомога більше допомогти львів’янам з локальними проблемами: ремонти прибудинкових територій, хідників, облаштування зон відпочинку для дітей та дорослих, збереження парків.

Однак, щороку стикаємось з намаганням чиновників «втиснути» чергову новобудову. Наприклад, на вул. Лазаренка «Львівська політехніка» хоче будувати житло посеред кварталу, на місці дитячого майданчику. Це обурює львів’ян і ми їх підтримуємо – організовуємо громадські слухання, доносимо позицію громади до чиновників.

Не менш важливою залишається тема громадського транспорту. Попри всі обіцянки, львів’яни досі чекають впровадження електронного квитка. За цей час чиновники вже кілька разів підвищили тариф, але обіцяного покращення не відбулось. Тому ми організовуємо громадські слухання. На жаль, часто посадовці вдають, що не бачать результати цих слухань та пропри все, вони залишаються тією можливістю громади достукуватись до керівництва міста.

Іван Гринда (депутат міської ради з фракції «УКРОП»): Ще один рік минає і я радий, що вдалось вирішити кілька нагальних питань мешканців округу: це зокрема довгоочікувана заміна аварійного ліфта на Шафарика, 4; ремонт сходів до парку «Погулянка» та ремонти прибудинкових територій та дитячих майданчиків. Також допомагаю під час різноманітних заходів у дитсадках №67 та «Барвінок», що на Шафарика, 15.

Щодо загальноміських ініціатив, то я є членом робочої групи, яка займається питанням розвитку інфраструктури та електромобільного транспорту.

Зокрема, я ініціював можливість виплат з бюджету малому та середньому бізнесу Львова за встановлення електричних зарядних станцій, а також запропонував закуповувати тролейбуси з автономним ходом, замість дизельних автобусів, адже це, передусім, питання нашої екології. Крім цього, нещодавно запропонував скоротити та оптимізувати кількість комунальних підприємств міста, а видатки, які йдуть на їх утримання, скерувати на будівництво дорожніх розв’язок, підтримку освіти та медицини Львова.

Ігор Зінкевич (депутат міської ради з фракції «УКРОП»): Цей рік виявився для мене роком громадського транспорту. Як виявилось, не достатньо лише придбати сто автобусів, адже якщо ніхто не подбає про інфраструктуру, то вони швидко зносяться. Я вважаю, що громадський транспорт – це основа та розвиток міста. Ми повинні виправити ситуацію, яка склалась внаслідок бездіяльності чиновників за ці роки.

Щодо роботи на окрузі, то радий повідомити мешканцям, що є передумови до будівництва четвертої електропідстанції, щоб нарешті закрити проблему перебоїв з електропостачанням просп. Чорновола та прилеглих вулиць. Те саме стосується колекторів. Нам потрібно вирішувати ці проблеми якнайшвидше, адже внаслідок хаотичної забудови, каналізаційна система не витримує навантаження. Ми це спостерігали влітку, під час підтоплень вул. Чорновола. Я запропонував кілька ініціатив, одна з яких це відновлення озер – на вул. Панча та у парку 700-річчя, куди можна скерувати дощову воду.

Любомир Босаневич (депутат міської ради з фракції «УКРОП»):

Основний акцент у депутатській діяльності я приділяю проблемам мешканців округу: це покращення стану житлово-комунального господарства, ремонт доріг, дахів та хідників. З основних проектів 2019 року це – капітальний ремонт на вул. Донцова та ремонт з заміною комунікацій на вул. Вузькій.

Вже плануємо на наступний рік великий та важливий для району проект – ремонт ділянки вулиці Пекарської (від перехрестя з вул. Тершаковців до Личаківського цвинтаря). Зараз на фінішній прямій виготовлення проекту для ремонту цієї вулиці. Також проводжу роз’яснювальну роботу з мешканцями по створенню ОСББ та доношу інформацію про міські програми співфінансування на ремонт дахів, підвалів, утеплення будинків тощо.

Богдан Гула (депутат міської ради з фракції «УКРОП»): Досить плідний рік видався на окрузі. Нам вдалось зробити між квартальні дороги на вул. Китайській, поміняли ліфти на Пасічній, 98, провели благоустрій парку «Благовіщення» при храмі. Є і плани на наступний рік, це, передусім, ремонт міжбудинкової дороги на вул. Китайська 6-12. Намагаюсь все робити, що у моїх силах, для покращення рідного округу та цілого міста.

Це лише частинка щоденної праці депутатів фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» на користь громади Львова. Депутати наголошують, що цей рік вони присвятили не лише вирішенню нагальних проблем нашого міста, а й закладення фундаменту для його розвитку у майбутньому.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.