×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Cтало відомо, скільки коштуватиме е-квиток для Львова

На черговому засіданні робочої групи із впровадження е-квитка озвучили, у скільки він обходитиметься міському бюджету.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив керівник фракції «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук, який кілька тижні тому ініціював відновлення діяльності групи, щоб повернути запуск е-квитка у прозоре русло.

«За підрахунками, які нам надали під час засідання, оплата послуг перевізників щороку місту вартуватиме від 465 мільйонів до 1 мільярда гривень із бюджету (у цю суму входить і компенсація за пільговиків). Кошти розподілятимуть між перевізниками залежно від виконаного ними кілометражу. Водночас – більше жодних придбань у лізинг транспорту, жодних вливань у статутні капітали АТП-1 чи «Львівелектротранс». Для порівняння, у 2019-ому ці два підприємства вже викачали з бюджету розвитку і загального фонду близько 530 млн гривень: це виплати по лізингу за новий транспорт, видатки на оперативну діяльність, компенсація проїзду пільговиків», - написав депутат.

За його словами, розмір виплати містом буде залежати від ціни щомісячних абонементів. Є кілька варіантів – від 310 (у середньому це 10 грн у день) до 420 гривень (14 гривень у день).

«Абонемент передбачає необмежений у кількості та в часі проїзд усіма видами громадського транспорту впродовж місяця. Власне, завдяки йому львівʼяни мають отримати змогу заощаджувати на проїзді. Разові квитки з можливістю пересісти з одного автобуса в інший, чи, скажімо, у трамвай/тролейбус упродовж години коштуватимуть значно дорожче», - пояснив Валерій Веремчук.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.