×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Єдині, хто це робить щоразу після сесії

Депутати Української Галицької Партії звітуються після кожного пленарного засідання у Львівській міській раді. Фракція виходять в онлайн і розповідає львів’янам про найрезонансніші питання сесійного дня.

Рік тому, 11 жовтня 2018 року, фракція УГП у Львівській міській раді започаткувала унікальну ініціативу -  звітування перед громадою в онлайн-режимі. Після кожного засідання на сторінці своєї партії фракція розповідає, які питання були на порядку денному, які із них вони підтримали, а за які голосували проти. Всього, за рік цієї ініціативи, депутати Української Галицької Партії виходили в прямий ефір 16 разів.

“Раз на три тижні у Львівській міській раді відбувається пленарне засідання. На нього виносять в середньому понад 250 питань. Це дуже багато, зазвичай сесія розпочинається о 10 год і завершується не швидше 20:00 год. У Львові маємо онлайн-трансляцію засідання, але не впевнена, що багато мешканців зможуть так довго дивитися її. Тому нами були прийнято рішення - коротко звітувати перед громадою міста. Ми відповідаємо на усі питання, які з’являються в онлайн-режимі. Нам нема чого боятися, бо за кожне питання на сесії ми голосуємо щиро та самостійно,” - коментує заступниця фракції УГП Юля Гвоздович, котра водночас є головою постійної комісії законності та депутатської діяльності у ЛМР.

Голова фракції УГП в ЛМР Тарас Чолій підсумовує: “Це дуже добра ініціатива УГП. Це не якийсь піар-хід, впродовж року наша фракція систематично виходить у прямий ефір. Наші депутати публічно відповідають за кожне питання, яке підтримали чи ні. І головне можуть пояснити, чому проголосували саме так. Принцип прозорості, відкритості і публічності для нас це не просто слова. Шкода тільки, що ми досі єдині на всю міську раду, які відчувають потребу у такому форматі спілкування із громадою міста.”

Нагадаємо, фракція Української Галицької Партії у Львові складається із чотирьох депутатів - Тараса Чолія, Юлії Гвоздович, Мирослава Данилківа та Ігоря Дяковича. Своїх представників Українська Галицька Партія у ЛМР отримала у 2015 році, коли вперше взяла участь у місцевих виборах.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.