×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

«Новий громадський простір на Сихові кардинально змінить сприйняття найбільшого мікрорайону Львова»

Депутат Львівської міської ради Олег Береза звернувся до міського голови Львова щодо облаштування нового громадського простору на «Санта-Барбарі», одному із найбільших мікрорайонів Львова.

Подаємо звернення повнотекстово.

Шановний Андрію Івановичу!

Користуючись нагодою, дозвольте висловити Вам свою повагу.

Керуючись ст.13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», направляю Вам депутатське звернення з проханням розгляду та вжиття заходів стосовно нижченаведеного питання.

З метою створення якісного та ергономічного громадського простору на проспекті Червоної Калини (навпроти будівлі №109) просимо організувати та провести «Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію з облаштування громадського простору на проспекті Червоної Калини у м. Львові».

Цей проект дасть змогу:

- утворити якісний та комфортний простір громадського життя Сихова у міському торгівельно-транспортному хабі з назвою «Санта Барбара»;

- задовольнити потреби сихівської громади в організації рекреації та дозвілля з функціональним поєднанням/продовженням існуючого простору Небесної сотні та магістрального простору по проспекту Червоної Калини;

- якісно організувати інфраструктуру громадського транспорту, враховуючи велике навантаження пасажиропотоку, одночасного обслуговування значної кількості автобусних та тролейбусних маршрутів, а також зі створенням можливості впорядкування стріт-рітейлу з першочерговим акцентуванням на громадському просторі;

- зонувати простір, забезпечивши раціональне та функціональне використання магістральних потоків, потреб рекреації, рітейлу, громадського транспорту та прилеглих територій.

Варто зазначити, що станом на сьогодні над можливістю подальшої реалізації проекту уже попрацювала ініціативна група, до складу якої входять експерти з містобудування, представники місцевого бізнесу, депутати Львівської міської ради, місцеві мешканці, котрі займають проактивну життєву позицію, а також експерти з транспортного моделювання.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.