×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Фракція «УКРОП» у ЛМР вимагає перенести дві перевантажувальні станції сміття біля львівського аеропорту

Депутати Львівської міської ради з фракції УКРОП вимагають від виконавчого комітету та міського голови закрити дві перевантажувальні станції сміття, що розташовані поблизу Міжнародного аеропорту «Львів», через небезпеку зіткнення літаків з птахами.

Керівництво аеропорту заявило про небезпеку польотів літаків, яку спричиняє діяльність двох перевантажувальних станцій сміття поблизу злітної смуги. Орнітологи аеропорту фіксують над перевантажувальними станціями зграї птахів, які становлять небезпеку для польотів.

«Станом на кінець літа, було зафіксовано 15 зіткнень літаків з птахами на території аеропорту. Працівники летовища пов’язують ці зіткнення із діяльністю перевантажувальних станцій «AVE Львів» на вул. Північній та комунального підприємства «Львівспецкомунтранс» яке знаходиться по вул. Городоцькій, 280», – йдеться у заяві.

Депутат ЛМР з УКРОПу Ігор Телішевський заявив, що представники «AVE Львів», вже понад рік розповідають про пошук постійної земельної ділянки для перевантажувальної станції . «Як ми бачимо, що і влада в державі вже змінилась і сміттєва блокада зникла, але вирішення проблем, що становлять загрозу життю львів’ян та гостей нашого міста стає тільки більше», – зазначив він.

Відтак фракція УКРОП у ЛМР вимагає негайно винести на найближче засідання Виконавчого комітету рішення щодо закриття перевантажувальних станцій сміття компанії «AVE Львів» на вул. Північній та ЛКП «Львівспецкомунтранс» по вул. Городоцькій, 280.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.