×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Нового головного архітектора Львова мають обрати через відкритий конкурс – Ігор Телішевський

«Дізнався зі ЗМІ, що головний архітектор Львова - керівник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський подав у відставку та йде працювати у Міністерство розвитку громад» - розповідає депутат ЛМР Ігор Телішевський.

Депутат зазначає: «Вітаю таке рішення – вважаю, що тепер місто повинно оголосити відкритий конкурс на посаду керівника управління архітектури. Головний архітектор міста – дуже відповідальна посада і на це місце повинен прийти професіонал, який займатиметься стратегічним плануванням розвитку нашого міста. Новий головний архітектор повинен найперше думати над збереженням існуючого історичного середовища, а не шукати клаптик землі для побудови чергового багатоповерхового монстра. Запрошую своїх колег-депутатів підтримати такий крок, а мерію залучити до конкурсної комісії громадськість, депутатів та експертів».

На думку Ігоря Телішевського, за останні роки Львів дуже змінився – на жаль, не в кращу сторону і однією з причин стала хаотична забудова та, як наслідок, відсутність освітньої, медичної та інженерної інфраструктури у новозбудованих районах.

Депутат висловлює сподівання, що новий головний архітектор, якщо його оберуть на відкритому конкурсі, краще справлятиметься зі своїми обов’язками, буде незалежним від міського голови та регулярно звітуватиме перед громадою.

 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.