Версія для друку

«Радуниця» в Польщі

Останні дні червня і початок липня для зразкового дитячо-юнацького хору «Радуниця» були  цікавими і насиченими. Зокрема,  колектив брав участь у 42-му фестивалі «Музичні імпресії Бидгоща». Про це розповів депутат ЛМР, засновник музею Квітки Цісик Роман Грицевич.

Хор виконував конкурсну програму і отримав найвищу нагороду міністра культури Польщі. Діти також мали змогу брати участь у майстер-класах, дискотеці, народних забавах, плавали на прогулянковому кораблику, співали на гала-концерті фестивалю, а також познайомились та потоваришували з учасниками з різних країн: Литви, Білорусі, Угорщини, Туреччини, Китаю, Польщі.

Колектив подорожував різними містами. На початку подорожі учасники хору відвідали м. Краків. Після фестивалю діти відпочивали на морі в Сопоті, співали на Літургії в українській церкві в Гданську, молились в паломницькому центрі Матері Божої в Мабеблео, познайомились з архітектурою столиці Варшави та милувались старовинним замком в Любліні.

Учасники хору висловлюють вдячність батькам та всім небайдужим людям – українцям і полякам, які допомогли у здійсненні цього проекту.

 Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.