×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Ігор Корончевський: Добрий громадський транспорт - це електротранспорт

Розмови про необхідність оновлення парку електротранспорту Львова тривають давно. Розмова, на яку так довго чекали і  яка змінить життя у нашому місті, - нарешті сьогодні відбулась.

Львівська міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Відтак, Львів отримав одне з найбільших за всю історію залучення коштів міжнародної фінансової інституції - 50 млн євро. Підписанти від Львівської міської ради:  Андрій Садовий, міський голова; Оксана Єстеферова, в.о. директора "Львівавтодор"; Володимир Ковалів, в.о. директора ЛКП "Львівелектротранс";

Підписант від IFC -  Джейсон Палмер, голова регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові. На зустрічі також були присутні представники галузевих департаментів ЛМР та депутати, -  розповів учасник зустрічі Ігор Корончевський (депутат фракції «Самопоміч» ).

  • Ігоре, розкажи детальніше – як розподілятимуть суму кредиту?
  • 25 млн євро відведені на закупівлю 100 нових тролейбусів. Що суттєво: нові моделі зможуть частину маршруту їхати без контактної мережі! Безконтактна мережа  – відкриває чудові нові можливості для проведення нових маршрутів, а також роботи без перебоїв, в разі пошкодження мережі. Ще до кінця року проведемо тендер – в кого хороша ціна, в кого добра якість – в тих і закупимо.

 10 млн євро - на ремонт і оновлення електромережі, щоб забезпечити швидке і безперебійне    перевезення пасажирів. Вся контактна мережа у Львові є вже настільки застаріла, що на деяких ділянках дороги тролейбуси були змушені знижувати швидкість до 5 км на годину.  Коли ми поміняємо, то на цих перехрестях можна буде розвивати швидкість до 40 км/год, а це – загальна швидкість і ефективність загального транспортного потоку міста.

А 15 млн євро - на ремонт вул. Шевченка, якою курсують трамваї та автобуси, зокрема, на Рясне і Рясне-2.  Це зможе забезпечити комфорт пересування в громадському транспорті і мешканцям Рясного, де електротранспорту наразі немає.

- Чому сьогоднішній день викликав у вас стільки позитивних емоцій?

- Звісно, ми задоволені: отримати такі кошти для міста і під такі відсотки ( від 4% річних )! Фактично одразу – через пів року-рік – ми можемо користуватися цими грішми для покращення однієї з найважливіших – транспортних галузей. Загалом, збільшення екологічних видів транспорту - трамваїв, тролейбусів, електробусів, та якісне дорожнє покриття - пріоритет для міста.

- А чи не будуть ці 13 років кредиту – обтяжливими для нас?

- Ми ретельно проаналізували – це не буде велике навантаження. Врешті, львів’яни хочуть користуватися добрим транспортом якомога швидше, а не чекати 13 років. Жити треба сьогодні)

Нагадаю:

Міжнародна фінансова корпорація (МФК) розглядає можливість реалізації наступних заходів у Львові:

1.Технічна допомога місту (консалтинг, оцінка, дослідження по транспорту);

2. Фінансування проектів міста – 50 млн. євро

Довідка:

Джейсон Пелмар (Jason Pellmar) – Регіональний менеджер Міжнародної фінансової корпорації в Україні, Білорусі та Молдові. Здійснює інвестиційні та консультативні операції Міжнародної фінансової корпорації (МФК) в Україні та Білорусі з 1 червня 2017 року.

Він відповідає за управління значною інвестиційною програмою – понад 3 млрд. дол. США довгострокового фінансування в Україні та близько 300 млн. дол. США в Білорусі, а також широку консультативну програму, спрямовану на поліпшення бізнес-середовища, розширення доступу до фінансів, просування зеленого бізнесу економіки, модернізації ланцюгів постачання та відкриття нових ринків.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.