×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Місто викупить стадіон «Торпедо» для суспільних потреб

Депутати ЛМР підтримали ухвалу «Про викуп у ПАТ АКБ «Львів» для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна — стадіону та будівлі стадіону на вул. Золотій, 40-а».

За словами автора ухвали, депутата Львівської міської ради Сергія Іваха, місто зобов’язане наполегливо повертати втрачені раніше об’єкти соціально-спортивної інфраструктури.  

«Як відомо, стадіон «Торпедо» перебуває зараз у занедбаному стані. Понад два роки тому до мене звернулись мешканці з проханням, щоб я втрутився в ситуацію навколо стадіону. На той час він уже перебував у власності банку «Львів», тому я провів низку переговорів з керівництвом банку, написав кілька звернень на ім’я міського голови. Але справа не рухалась. Згодом я запропонував провести спільну прес-конференцію з головами фракцій міськради, щоб задекларувати свою позицію щодо викупу «Торпедо», оскільки банк погодився його продати і суттєво знизив ціну – з 12 млн грн до 7,5 млн грн».   

На думку Сергія Іваха, голосуючи за ухвалу, депутатський корпус демонструє свою готовність зберегти стадіон для міста та опікуватись спортивними об’єктами у Львові.

«Сьогодні ми повинні задекларувати свою позицію, що готові викупити стадіон для суспільних потреб. Звичайно, процедура вимагає експертної оцінки, яку необхідно провести. Я вважаю, що це має зробити банк Львів, щоб не витрачати на це бюджетні кошти. Але я хочу нагадати, що банк – це є комерційна установа, яка працює на те, щоб банк отримував прибуток. Крім цього, я хочу наголосити, що за чотири роки нашої каденції ми, разом з міським головою, не збудували жодного стадіону, жодного дитячого садка. А сьогодні у нас є унікальна можливість реалізувати проект збереження стадіону «Торпедо», тому це наш обов’язок – підтримати його».

Відповідно до ухвали, міська рада має викупити у публічного акціонерного товариства АКБ «Львів» для суспільних потреб об’єкт нерухомого майна – стадіон та будівлі стадіону, які складаються з: спортивного павільйону, що на плані позначений літерою «А-1», душової, що на плані позначена літерою «Б», туалету, споруди для освітлення, огорожі, воріт, хвіртки, сходів вхідних та футбольного поля на вул. Золотій, 40-а.

 Управління молоді та спорту департаменту гуманітарної політики повинно у п’ятиденний термін з часу прийняття цієї ухвали повідомити публічне акціонерне товариство АКБ «Львів» про викуп для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна.

 Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради