×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

5 березня – запуск нового трамвайного маршруту № 4, який сполучить Залізничний вокзал із Сиховом

У ЛКП «Львівелектротранс» запускають новий експериментальний трамвайний маршрут, що сполучатиме площу Двірцеву (Залізничний вокзал) та вулицю Вернадського. На маршруті курсуватиме 8 вагонів з інтервалом орієнтовно 11 хвилин. Загальна протяжність маршруту становить понад 18 кілометрів із часом рейсу 43 хвилини.

Ініціатором цього маршруту виступив депутат ЛМР Олег Береза. «Будучи на посаді керівника «Львівелектротрансу», я розумів, що важливо, щоб у випадку, якщо стаються якісь непередбачувані ситуації, для прикладу, на вул. Ів. Франка, треба, щоб Сихів був сполучений трамвайним транспортом із іншими куточками м. Львова. Тому я ініціював, щоб відновити стрілку, яка б дозволила повертати і робити виїзд із Сихова і заїжджати на Сихів трамваєм із вул. Вітовського», - розповів депутат.

За словами  Олега Берези, у проектах зовсім по-іншому проектується розв’язка цього трикутничка, тому що там треба ще вивчити правильно, як організувати рух громадського транспорту.  Але депутат переконаний, що цей маршрут буде надзвичайно результативним, тим більше, що таким є бажання мешканців Сихова – з’єднати Сихів із Залізничним вокзалом, про яке вони неодноразово розказували Олегові Березі. Це вирішить багато питань. Зокрема, на Сихові багато мешкає студентів Львівської політехніки, яким буде зручно добиратися на навчання.

«Думаю, що це правильне рішення, і добре зробила адміністрація «Львівелектротрансу», яка хоче зробити цей маршрут. Звісно, там було багато напрацювань, передбачених у Стратегії розвитку підприємства, яка була розроблена за часів, коли я був його керівником. Вони правильно використовують цю стратегію для того, щоб підприємство розвивалося», - каже Олег Береза.

Адміністрація підприємства, зокрема Вячеслав Кокошко, директор ЛКП «Львівелектротранс» зазначає: «Трамвайне сполучення Сихова із залізничним вокзалом, - це питання, що дозволить суттєво оптимізувати пасажиропотік у південно-центральній частині міста, та покращить якість і комфорт проїзду у громадському транспорті».

За інформацією прес-служби ЛМР, прямий рейс трамвайного маршруту № 4 пролягатиме з пл. Двірцева через вул. Чернівецька — вул. Городоцька — пл. Кропивницького — вул. Бандери — вул. Русових — вул. Київська — вул. Котляревського — вул. Нечуя-Левицького — вул. Вітовського — пл. Франка — вул. Франка — вул. Свєнціцького — вул. Стуса — пр. Червоної Калини.

Та зворотний рейс: пр. Червоної Калини — вул. Стуса — вул. Свєнціцького — вул. Франка — пл. Франка — вул. Вітовського — вул. Нечуя-Левицького — вул. Котляревського — вул. Київська — вул. Русових — вул. Бандери — пл. Кропивницького — вул. Городоцька — вул. Чернівецька — пл. Двірцева.

 

 Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.