×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Голова фракції БПП «Солідарність» у ЛМР Петро Адамик прозвітував про роботу за 2018 рік

Голова фракції БПП «Солідарність» у Львівській міській раді Петро Адамик у своєму звіті про роботу за 2018 рік відзначив основні здобутки фракції, а також розповів про те, чого вдалося досягнути йому, як депутатові ЛМР, секретарю постійної комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва.

Фракція БПП «Солідарність» у ЛМР третій рік поспіль першою прозвітувала про свою діяльність.

Якщо говорити про міську господарку, то ми рухаємось вперед, що видно неозброєним оком. У цьому є немала заслуга депутатів нашої фракції. Міські обранці впливають на покращення ситуації у місті, зокрема - через бюджетні запити. У них вони висловлюють найболючіші проблеми, які турбують містян. Депутати висловлюють думки мешканців про проблеми, починаючи з ремонту під’їздів, балконів, двориків, доріг тощо. З огляду на це, я, як депутат, скерував низку депутатських запитів щодо ремонту доріг, облаштування пішохідних переходів, покращення житлових умов та інших проблем, з якими щодня стикаються мешканці міста.

Ще одним важливим питанням, яке підняли жителі  у своїх зверненнях – неналежна якість води у нашому місті. Я неодноразово звертався до виконавчих органів з пропозицією запровадити новітню систему очищення води у Львові.

Важливою ініціативою, з якою виступила наша фракція,  опираючись на іноземний досвід, стала ініціатива обмежити використання одноразових поліетиленових пакетів, задля збереження навколишнього середовища.

Здобутком минулого року вважаю врегулювання транспортного сполучення з містечком Винники, до якого наприкінці 2018 року почали курсувати великі автобуси. За кошти державного бюджету відремонтовано частину дороги, частково місто допомогло. Уже сьогодні якісні і комфортабельні послуги з перевезення отримали понад двадцять тисяч мешканців містечка Винники і прилеглих масивів. 

Ми намагалися забезпечити комфортний проїзд пасажирів у громадському транспорті, врегульовуючи графіки руху автобусів.

Окремо хочу зупинитися на досягненнях у галузі фізичної культури і спорту. Як Президент Федерації регбі Львівщини я підтримав створення Львівського комунального закладу ігрових видів спорту. Вважаю, що це дасть можливість розвивати у місті командні ігрові види спорту. Спортсмени, які представляють Львів у регбі, гандболі, футзалі, волейболі тощо повинні мати ставки для тренерського складу. Це дозволить, незважаючи на фінансовий стан клубів, утримувати на належному рівні затратні ігрові види спорту.

Також триває реконструкція стадіону «Юність» у Парку культури імені Богдана Хмельницького. Це зараз  чи не єдина арена в країні, яка відповідає міжнародним стандартам регбі. Нині арена живе. Її реконструкцію розпочали два роки тому. Уже на 100 відсотків готові роздягальні. За рік  роботи з реконструкції завершаться, і арена стане окрасою Львова.

У подальших планах – реконструкція стадіону «Юність», а також збільшення кількості спортивних і дитячих майданчиків у місті.

Як секретар комісії конкурентоспроможності, сталого розвитку та підприємництва, хочу відзначити, що 2018 рік був багатий на цікаві пілотні проекти. Серед них – запровадження грантів на ведення бізнесу. Наступного року буде реалізовано ухвалу, відповідно до якої визначено території під технопарки, на яких буде введено мораторій на зміну цільового призначення землі. Переконаний, що люди мають мати робочі місця. Сподіваюся, при більш вдячній кон’юнктурі світових ринків до Львова прийдуть наукомісткі виробництва, як мінімум складальні технології і львів’яни отримають роботу у своєму районі, неподалік від місця проживання.

Детальніше.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.