×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Судові позови не зупинять мене у захисті львівського виробника, – Веремчук

Керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук повторно закликав мерію та міського голову Львова захистити від рейдерських атак підприємства, що працюють на колишній території Львівського фрезерного заводу.

Зокрема,  ще три місяці тому у депутатському запиті Веремчук запропонував затвердити детальний план території у районі вулиць Зелена, М. Пимоненка, Д. Січинського зі збереженням її як зони промислового виробництва, аби убезпечити від посягань горе-забудовників.

«Я закликав зробити все можливе, щоб припинити рейдерські атаки на майно фірм, які за 20 років через вливання коштів, оновлення обладнання, створили нові якісні виробничі потужності. Сьогодні їхня продукція є знаною не лише у Львові, а й у всій Україні, за кордоном. Чому це важливо? Бо це наш виробник. Йдеться про долю 800 працівників і їхніх родин», – говорить Веремчук.

Утім і досі він не отримав відповіді на свій запит. Натомість отримав судовий позов від товариства з додатковою відповідальністю «Львівський завод фрезерних верстатів». Зокрема, судовий позов на 100 тисяч гривень подав В.С. Гринчук. Як виявилося, це й же чоловік 5 вересня звернувся до директора департаменту містобудування ЛМР С. Коровайника з офіційним листом. У ньому просить змінити детальний план території на землі багатоквартирної житлової забудови.

«Цей лист викриває справжні наміри керівництва Львівського заводу фрезерних верстатів – не розвивати виробництво, а забудувати територію. Наголошу, що жодними судовими позовами мене не залякати. Я продовжу відстоювати права підприємців та їхніх працівників, які можуть втратити роботу. І повторно  закликаю мерію підтримати львівські підприємства, які створюють робочі місця, наповнюють міську казну через сплату податків. Потрібні не лише декларації – а й дії. Причому негайні», – наголосив Веремчук.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.