×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Ігор Телішевський просить вирішити проблему з водозабором в селі Плугів

Під час особистого прийому громадян до мене, як до Голови фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міській раді, звернулась громада села Підлипці щодо надзвичайної ситуації, яка склалась навколо водозабору у селі Плугів Золочівського району Львівської області, - повідомив Ігор Телішевський з трибуни сесії Львівської міської ради.

«Перші факти зникнення води були зафіксовані у 1996 році, про що свідчать резолюції Виконавчого комітету. Також Львівська міська рад визнавала обсяг нанесеної шкоди території від діяльності Плугівського водозабору (зникнення води у криницях та каптажах, поява тріщин на фундаментах та стінах будинків). Львівська міська рада та ЛМКП «Львівводоканал» визнавали завдані збитки та компенсували їх до 2017 року" – каже депутат.

Ігор Телішевський зазначив, що 06.12.2018 року відбулась XXV сесія VII скликання Підлипецької сільської ради Золочівського району, на яку були запрошені представники Львівської міської ради та ЛМКП «Львівводоканал». Обговорили виключення села Підлипці з зони депресійної лійки та порядку проведення оплати за використання водних ресурсів громадою села Підлипці з 01.01.2019 року. 

На численні прохання зустрітися з депутатами та громадою, чиновники Львівської міської ради та ЛМКП «Львівводоканал» від червня місяця 2018 року ігнорували листи та уникали обговорення цього питання. На усі листи з вимогою надати інформацію про так звану «проведену» геологорозвідку у 2014 році та складений на її основі протокол від 12.03.2015 року щодо виключення сіл із зони депресійної лійки були отримані лише відписки.

"Звертаюсь до Вас з проханням скасувати рішення ЛМПК «Львівводоканал» щодо виключення села Підлипці із зони депресивної лійки, - завершив своє звернення Ігор Телішевський. - Також пропоную провести повторну незалежну геологорозвідувальну експедицію Плугівського водозабору з умовою включення до комісії представників Підлипецької сільської ради та Золочівської районної ради".

 

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.