×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львівській міській раді запровадили годину запитань до міського голови

11 жовтня на сесії ЛМР депутати відповідною ухвалою внесли зміни до Регламенту Львівської міської ради 7-го скликання, згідно з якими запровадили годину запитань до міського голови.  Під час години міський голова особисто відповідатиме на запитання депутатів.

Ініціатива запровадження цих змін належить депутатам ЛМР голові фракції БПП «Солідарність» у Львівській міській раді Петрові Адамику та його заступниці Уляні Пак. Про ці зміни вони разом із народним депутатом України Оксаною Юринець розповіли під час брифінгу у ЛМР.

Голова фракції БПП «Солідарність» у Львівській міській раді Петро Адамик пояснив журналістам, у чому полягає суть  нововведення: «Раз у квартал, на початку кожного пленарного засідання міський голова протягом години відповідає на запитання депутатів. Це не займе багато часу: 20 хвилин - відповіді на письмові запитання, решта часу буде присвячено відповідям на усні запитання, по два від кожної фракції. Фактично це вже запрацює з нового року, з нової сесії».

Заступниця голови фракції БПП «Солідарність» у ЛМР Уляна Пак зазначила: «Ця година спрямована на покращення комунікації депутатського корпусу і міського голови, оскільки ми не завжди маємо можливість безпосередньо комунікувати з міським головою і задавати йому ті запитання, які є нагальними для мешканців м. Львова. Ця ініціатива забезпечить відкритість, прозорість та публічність як самої міської ради, так і місцевого самоврядування загалом. Міський голова Андрій Садовий підтримав цю ідею».

Ухвала також передбачає, що у разі відсутності міського голови на першому пленарному засіданні, годину запитань переносять на найближче наступне пленарне засідання.

Незалежно від часових меж, кожна фракція матиме гарантоване право щонайменше на два усних запитання. Годину запитань проводитимуть перед затвердженням порядку денного.

Народний депутат України Оксана Юринець зазначила, що вже майже рік діє ухвала, яка була прийнята у Київській міській раді з ініціативи депутатів фракції «Самопоміч», за якою міський голова Києва Віталій Кличко відповідає на запитання депутатського корпусу. Нині аналогічну ухвалу ініціювали депутати фракції БПП «Солідарність» у Львівській міській раді.

«Це публічна вимога прозорості є затребувана, а ініціатива - абсолютно демократична. Думаю, що ми швидко побачимо результат», - зазначила Оксана Юринець.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.