×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

"Свобода" у Львові виступила на захист освітян

З відповідним зверненням виступила свободівка Мар’яна Батюк. Йдеться про підняття заробітної платні для працівників освіти.

«Рівень заробітної плати та забезпечення освітян в Україні є таким, що ставить під реальну загрозу можливість освітян банально себе прогодувати. Під час гібридної війни з ворогом не інвестувати кошти у освіту - це шлях до поразки. Ми вимагаємо забезпечити належний рівень фінансування потреб освітян» - звернулась свободівка Мар’яна Батюк.

Нагадаймо, 9 жовтня 2018 року по всій країні відбулись акції протесту за участі освітян.

Основні їхні вимоги  - встановити з 1 січня 2019 року мінімальний рівень оплати праці не нижче 7 700 гривень, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних конвенцій ; не допустити підвищення цін на природний газ, а також тарифів на електроенергію та житлово-комунальні послуги для населення ; забезпечити в Державному бюджеті України на 2019 рік належні видатки на освіту, охорону здоров’я, соціальний захист і розвиток галузей економіки.

Примітка: Публікації в рубриці "Трибуна депутата" є відображенням суб’єктивної позиції авторів та можуть не збігатися з офіційною позицією  Львівської міської ради.