×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Куди ділися 16,5 млн грн?

17 травня 2018 року, за ініціативи депутата від Української Галицької Партії Ігоря Дяковича, депутати ЛМР зверталися до Президента, Верховної Ради України та Міністра соцполітики з проханням допомогти у справі належного фінансування протезного заводу у Львові. Від початку року і до травня держава не підписала відповідні угоди з підприємством. Тому працівники не отримували зарплат, виробництво, фактично, призупинилося.

“У середині червня мерія отримала відповідь від Міністерства соціальної політики. У ній йдеться, що 16 мільйонів 643, 9 тис. грн для фінансування протезного заводу вже виділили. Але інваліди продовжують скаржитися мені, інвалідні візки не можуть отримати вже 4 місяці, бо кошти за них заводові досі не надійшли. Я відвідав протезний завод і довідався, що зарплати тут виплатили лише за січень 2018 року. Якщо гроші від держави надійшли, то де вони? Відповідь на це запитання має дати нам Управління соцзахисту міської ради”- пояснив під час публічного виступу депутат Української Галицької Партії Ігор Дякович.

Він запитує чиновників: які суми коштів отримано з державного бюджету та скільки з них направили на виплату зарплат і забезпечення населення засобами протезування та пересування?

Нагадаємо, львівський протезний завод, який виготовляє протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, крісла та колісні візки для людей з особливими потребами з 5-и областей України, з січня не міг виплатити зарплату своїм працівникам. Наразі там працює 290 робітників. Завод працює для Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Волинської, Закарпатської  областей