×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Снопківський парк перетворюють на сміттєзвалище

У Снопківському парку, що практично в центральній частині міста, уже тривало функціонує стихійне сміттєзвалище. Невідомі сюди цілими вантажівками зводять будівельне сміття. У відповідь – жодної реації від ЛКП «Зелений Львів», на балансі якого перебуває територія парку.

Як розповів місцевий мешканець Володимир Сотурчак, він з дня в день спостерігає в одній із частин парку одну й ту ж картину – гори сміття. Відходи складувалися, а нещодавно, замість вивезти, непотріб спецтехнікою згорнули в яр.

«Здебільшого це будівельне сміття – дошки, побита сантехніка.  Регулярно привозять невідомі вантажівками. Я вже неодноразово повідомляв про проблему і на Гарячу лінію міста, і навіть на гарячу лінію Кабміну. Усі обіцяють вивчити питання, відбуваються відписками, а гори непотребу і далі зростають», – розповів Володимир.

На думку керівника фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерія Веремчука, очевидною є бездіяльність комунальних служб, які відповідають за порядок на території Снопківського парку.

«Снопківський парк – це не околиці Львова, де ще можна щось не догледіти. Це центральна частина міста. Це пам’ятка садово-паркового мистецтва. Територія, де відпочивають сотні львів’ян. Тож яким чином під самісіньким носом у міської влади тут з’явилося величезне звалище? Здається, наші чиновники безпорадні у питанні сміття як на масштабному, так і на локальному рівнях. На найближчому засіданні сесії ради я матиму з цього приводу багато питань до балансоутримувача парку – ЛКП «Зелений Львів». Однозначно, вимагатиму, щоб  з’ясували, хто і чому вивозить сміття, хто допустив таку безгосподарність. І, звісно, вимагатиму, щоб винуватців притягнули  до відповідальності. І врешті припинили перетворення парку на смітник», – наголосив Валерій Веремчук.