×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові за сприяння депутата Львівської міськради Романа Грицевича п’ятеро пацієнтів матимуть безоплатну хірургічну допомогу у Ростислава Валіхновського

Днями у Гранд-готелі на пр. Свободи львів'яни мали можливість безкоштовно відвідати «Відкриту зустріч» та побувати на консультаціях  із лікарем-хірургом, Заслуженим лікарем України  Ростиславом Валіхновським.

За плечима знаного лікаря - тисячі вдалих операцій, зокрема і для бійців АТО, і для маленьких діток. На зустрічі із львів’янами хірург Ростислав Валіхновський відповідав на запитання, розповів про різноманітні дефекти тіла, про складні операції, які він єдиний в Україні робить у своїй клініці.

На зустрічі був присутній один із пацієнтів, який висловив велику вдячність лікареві за надану кваліфіковану медичну допомогу. Це учасник АТО, молодший сержант Юрій Закопець, який є сучасним символом мужності та відваги, і  у дев’ятнадцять років став  кавалером бойових орденів Богдана Хмельницького та «За мужність» ІІІ ступеня. Отримав поранення на передовій, лікувався у шпиталях Красноармійська й Дніпра. Унаслідок поранення отримав дефекти мовлення, йому було важко їсти й розмовляти. Зараз завдяки докторові Валіхновському  Юрій Закопець одужав і тепер боєць є студентом Львівської академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного й далі продовжує службу.

Зустріч із мешканцями Львова допомогли організувати депутати Львівської міської ради Роман Грицевич та Андрій Рікота.

«Такі люди, як Ви, дуже потрібні Україні. Я би сказав про вас словами Андрея Шептицького: «Немає іншої дороги до спасіння, як терпеливість, витривалість, лагідність у сповненні щоденних обов'язків. А ваш обов'язок – це робити людям добро», - наголосив депутат Львівської міськради Роман Грицевич.

Лікар Валіхновський подякував і зауважив важливість співпраці із меценатом Романом Грицевичем. Адже після зустрічі з містянами відбулася консультація провідного фахівця, під час якої Ростислав Валіхновський надав 100 консультацій складних хірургічних випадків і відібрав  5  пацієнтів для безоплатної хірургічної допомоги.

«Роман Грицевич - це сімейний доктор, який працює на благо львів’ян і усієї України. Хочу подякувати вам, бо всі свої справи ви робите тайнообразуюче, кожен день, системно і про це мало говорите. А я хочу засвідчити, що це велика справа. Хочу подякувати вам за підтримку, допомогу і співпрацю», - зазначив Валіхновський.

Андрій Рікота повідомив, що консультації хірурга Валіхновського будуть проводити й надалі.

«Відтепер такі зустрічі львів’ян із доктором Валіхновським будуть регулярними. Ростислав Валіхновський буде приїжджати у Львів, і на базі клініки «Рікота», яка розташована у Гранд-готелі, що у центрі нашого міста, проводитиме безкоштовні консультації», - пообіцяв депутат Львівської міської ради Андрій Рікота.

Про наступні зустрічі із відомими лікарем організатори повідомлятимуть у соцмережах.