×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Чергова афера з незаконним будівництвом?

На вул. А. Мельника, 8б розпочалося будівництво. Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові двічі провела тут позапланові перевірки і встановила, що будують без дозвільних документів і з грубим порушенням вимог чинного законодавства.

Проте уповноважені особи Інспекції ДАБК чомусь обмежуються лише складанням протоколів про адміністративне правопорушення. Незрозуміло, чому інспектори не звертаються у виконавчу службу й органи судочинства для стягнення штрафів із недобросовісного забудовника та демонтажу об’єкту будівництва. Крім того, поза увагою Інспекції ДАБК залишилося і незаконне зрізання дерев поруч із об’єктом будівництва. За словами мешканців, під час будівельних робіт було зрізано 5 здорових дерев, а в Акті обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню №89 від 07.11.2017 р., дано дозвіл на видалення тільки 3-х.

“До мене зверталися люди щодо самовільного будівництва. Вони обурені тим, що, попри їхні неодноразові звернення до різних інстанцій, наявність приписів про зупинення будівництва, роботи досі тривають. Забудовник зухвало ігнорує норми Закону України та нехтує правами мешканців, які живуть поруч”, - зазначає Тарас Чолій, депутат Української Галицької Партії.

Бездіяльність і байдужість демонструють також Франківська районна адміністрація та підпорядковане їй комунальне підприємство, на території якого відбуваються незаконні будівельні роботи. Посадовці не вжили жодних заходів після початку будівельних робіт.

Депутат від УГП Тарас Чолій вимагає припинення незаконних будівельних робіт на вул. А. Мельника, 8б і приведення території до попереднього вигляду. А також притягнути до відповідальності керівника Інспекції ДАБК у м. Львові та посадових осіб Франківської районної адміністрації.