Версія для друку

Поділись своїми ідеями розвитку міста

Місто спрагле на наші ідеї. Місто потребує оновлення, потребує свіжих думок. Разом ми майструємо його таким, яким хочемо бачити. Вже традиційно влітку у Львові відбудеться Майстерня міста – проект, що акумулює ініціативи мешканців, поширює та втілює найкращі ідеї в життя.

Ідея Майстерні виникла з проекту німецького агентства розвитку GIZ, яке проводило навчання для реставраторів. Майстри з Німеччини ділились досвідом роботи з камінням, металом та деревом. Для того, щоб привернути увагу мешканців до збереження історичних пам’яток, навчання з реставрації проводили посеред міста у наметі. Така ідея сподобалась містянам. Так цей проект переріс із демонстраційного намету, де відбуваються майстер класи, у майданчик, де демонструють громадські ініціативи.

«У 2018 році «Майстерня міста» обіцяє бути ще яскравішою. Інститут міста, який  організовує Майстерню, вже розпочав збір ідей та проектів. Якщо у вас є цікаві рішення щодо збереження культурної спадщини, забезпечення мобільності, тобто зручного пересування для усіх мешканців та їхнього транспорту, або ви знаєте як зробити місто більш екологічним – зголошуйтеся. Ви потрібні Львову», - розповів Андрій Пундор, керівник проектів Інституту Міста, депутат Львівської міської ради від «Об’єднання «Самопоміч».

Майстерні виникла з проекту німецького агентства розвитку GIZ, яке проводило навчання для реставраторів. Майстри з Німеччини ділились досвідом роботи з камінням, металом та деревом. Для того, щоб привернути увагу мешканців до збереження історичних пам’яток, навчання з реставрації проводили посеред міста у наметі. Така ідея сподобалась містянам. Так цей проект переріс із демонстраційного намету, де відбуваються майстер класи, у майданчик, де демонструють громадські ініціативи.

Мета Майстерні міста – спільне творення дружнього міського простору. Це одна з найкращих урбаністичних ініціатив, яка є сьогодні в Україні. Якщо раніше майстерні проводились лише у Львові, то сьогодні GIZ підтримує такі проекти у інших містах – Полтаві, Житомирі, Вінниці, Чернівцях. Але такого масштабу, як у Львові, немає ніде.

Цього року «Майстерня міста» матиме єдину локацію – дворик Львівської міської ради. Триватиме дійство десять днів – з 1 по 10 червня.

Заявки з проектами та ідеями можна подати до 31 березня. Для цього вам потрібно заповнити форму.