Версія для друку

Обирати перевізників повинна громада

Незабаром у Львові обиратимуть перевізників на автобусних маршрутах загального користування, що є шансом для міста визначити найбільш відповідальних надавачів послуг та вирішити труднощі з громадським транспортом для львів’ян. Депутати міськради, як представники громади міста, повинні долучитися до цього процесу.
Депутат Львівської міської ради від «Об’єднання «Самопоміч» Ігор Корончевський звернувся до міського голови Андрія Садового з проханням включити його та представників інших депутатських фракцій до складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування.
«До мене, як до депутата Львівської міської ради, постійно звертаються мешканці щодо потреби підвищення якості перевезень у місті громадським транспортом. Наскільки мені відомо, найближчим часом буде оголошено конкурс на визначення перевізників на автобусних маршрутах загального користування, що є шансом для міста визначити найбільш відповідальних надавачів послуг, а також укласти вигідні для мешканців договори. Враховуючи, що депутати Львівської міської ради є прямими представниками інтересів мешканців, а також положення Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», - йдеться у зверненні Ігоря Корончевського.


Нагадаємо, ситуація з громадським транспортом є доволі напруженою. Лише автобуси, які належать місту і є на балансі АТП-1 продовжують перевозити пільговиків безкоштовно, а їхні рейси є регулярними. Та через борг міста перед власниками колишнього Львівського автобусного заводу, львів’яни стоять перед загрозою транспортного колапсу. Декілька автобусів вже арештовано, інші перебувають у розшуку.