×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Берлінські трамваї на коліях Львова

Електротранспорт – це екологічно, швидко та економно. Проте львівський парк тролейбусів та трамваїв потребує оновлення. Старенькі рогаті велетні марки «Skoda» вже виїздили своє. Придбання нових тролейбусів та трамваїв у «заводській плівці», на жаль, не по кишені місту. За таку ж суму можна придбати кілька десятків відреставрованих. Тому в львівській мерії вирішили купити перевірену часом, вживану техніку після капітального ремонту в західних сусідів.

«При закупівлі нового рухомого складу тролейбусного та трамвайного парків ми можемо витрачати від одного мільйона євро за придбання нових трамваїв. Потреба міста в оновленні електротранспорту є надзвичайно великою. Близько 60 трамваїв потрібно, щоб покрити потреби міста», - розповідає Олег Береза, керівник «Львівелектротрансу», депутат Львівської міської ради від «Об’єднання «Самопоміч».

Раніше електротранспортники відвідали столицю Німеччини і ознайомилися з їхньою пропозицією щодо купівлі вживаного транспорту після капремонту. Уся техніка у хорошому стані та із заявкою на довготривалу, надійну експлуатацію на львівських вулицях. Потрібно буде лише переобладнати сам візок, відповідно до стандарту наших колій.

«Закупівлю електротранспорту ми погодили з Європейським банком реконструкції та розвитку. Це буде пряма закупівля, тобто Європейський банк виділить кошти в рамках попереднього кредиту. Це близько восьмисот тисяч євро. Решту суми (на сплату ПДВ, мито і адаптацію трамваїв) буде виділено з місцевого бюджету», - додав Олег Береза.

Станом на середину лютого у львівській міській раді погоджують договір на придбання техніки. Найближчим часом буде підписано угоду з постачальником. А вже влітку 2018 року до Львова прийдуть перші трамваї з Берліну.

Оновлення рухомого складу трамваїв, тролейбусів та автобусів є одним з пріоритетів стратегії розвитку міста Андрія Садового та «Об’єднання «Самопоміч» - Львів 2020.