×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Великі комунальні підприємства Львова проходитимуть аудит щорічно

Це передбачає ухвала, яку сьогодні підтримали депутати Львівської міської ради. Реформа комунальних підприємств, яка підвищить прозорість діяльності ЛКП і якість управління їхніми фінансами, у Львові успішно реалізовується з ініціативи депутатки Української Галицької Партії Юлії Гвоздович.

“Реформа комунальних підприємств, як передбачає оновлений ще з минулого року Господарський Кодекс України, включає 3 складові:

  1. Оприлюднення інформації про міські комунальні підприємства. З моєї ініціативи, минулого року цю норму у Львові впровадили. Вже є частково оприлюднена інформація про діяльність, перелік послуг, контакти та звітність ЛКП на сайті Львівської міської ради та порталі відкритих даних.
  2. Створення наглядових рад при великих комунальних підприємствах, тобто перехід до корпоративної форми управління підприємствами. Наразі наглядові ради при ЛКП не створюють, однак цю норму ми внесли у новий Статут Львова, і ми повернемося до цього питання.
  3. Проведення обов’язкового щорічного незалежного аудиту великих комунальних підприємств. При цьому, перевірки повинні проводити лише ті компанії, які дотримуються всіх міжнародних аудиторських норм. Це означає чіткий громадський контроль за фінансовою діяльністю великих ЛКП”, - розповідає депутатка УГП Юлія Гвоздович.

Аудит чекає ЛКП, в яких розмір одержаного чистого доходу від реалізації продукції (послуг) складає понад 5 мільйонів грн, а внески у статутний капітал становлять 5 мільйонів грн. Серед них АТП-1, «Львівавтодор», «Львівелектротранс», «Львівводоканал», «Львівтеплоенерго», «Львівспецкомунтранс», «Міський центр інформаційних технологій», «Зелений Львів» і т.д.

Результати аудитів публічно запрезентують на виконкомі та депутатських комісіях, а також опублікують на сайті Львівської міської ради. Це покаже наскільки ефективно працюють керівники ЛКП та наскільки доцільно продовжувати з ними контракти.