×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

В Центрі Шептицького (УКУ) обговорили осучаснення низки регуляторних процедур

У Центрі Шептицького (УКУ) відбулась презентація напрацювань Львівського регуляторного хабу  спільно з Інститутом міста за участю голови державної регуляторної служби Ксенії Ляпіної, керівника фонду Східної Європи, експертів реанімаційного пакету реформ, комітету підприємців Львівщини. Основна мета ініціативи - покращення бізнес-клімату міста Львова шляхом осучаснення низки регуляторних процедур.

Як повідомила голова комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Юлія Гвоздович, вже понад півроку триває співпраця між Львівською міською радою та Львівським регуляторним хабом від УКУ.

«За цей час інтерни Львівського регуляторного хабу напрацювали певні рішення, які зараз проходять обговорення  в управліннях та профільних депутатських комісіях. Вони  мали б суттєво покращити такі сфери як встановлення літніх майданчиків, зовнішня реклама,  а також вирішення ситуації з паркуванням у Львові. Також ведеться робота щодо покращення процедури  прийняття регуляторних актів, власне, до цього є долучена наша комісія законності».

За словами Юлії Гвоздович, експерти вирішили винести окремим рішенням і зареєструвати порядок проходження регуляторних актів у Львівській міській раді. Зокрема, який би мав регулювати терміни оприлюднення, візування, а також порядок відстеження результативності регуляторних актів і проведення аналізу.

«Варто сказати, що ще з самого початку, коли Львівський регуляторний хаб  почав допомагати з підготовкою експертних висновків для комісії законності і розглядав певні проекти рішень, зокрема порядок надання послуг  у сфері відпочинку та розваг, порядок приватизації комунального майна, ми вже тоді пропонували  перейти на електронні аукціони через Prozzoro-продажі. Це те, що зараз ми активно запроваджуємо в Львівській міські раді».

 _Хаб_м.jpg

На думку голови комісії, основна пропозиція стосовно літніх майданчиків – розділити їх на дві частини – з прив’язкою і без прив’язки.

«До тих підприємців, які розміщують свої літні майданчики з прив’язкою, до них застосовувати декларативний принцип, тобто вони повинні будуть просто повідомляти про  те, що виставляють столики,  а не отримувати дозвіл.  Відповідно перед тим міська рада має затвердити чіткі правила встановлення. А літні майданчики без прив’язки мали би бути окремо виділені, проінвентаризовані та виставленні на електронні торги».