×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У Львові пропонують впровадити щорічний незалежний аудит найбільших комунальних підприємств

Щорічний незалежний аудит фінансової діяльності комунальних підприємств Львова має бути обов’язковим із передбаченими на це коштами у бюджеті.

Відповідний проект ухвали підготував керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді, представник бюджетної комісії Валерій Веремчук. 

«Критерії, за якими підприємства потраплятимуть під щорічний аудит, ще будемо визначати. Але однозначно, у цей перелік мають потрапити найбільші комунальники-монополісти – АТП-1, «Львівавтодор», «Львівелектротранс», «Львівводоканал», «Львівтеплоенерго». Щороку ми закачуємо в їхні статутні фонди сотні мільйонів гривень із бюджету. По суті, вони живуть за гроші громади міста. Тому маємо чітко знати, як комунальники розпоряджаються цими коштами», – пояснює Веремчук.

За його словами, звіт і висновок незалежних аудиторів про роботу комунальних підприємств повинні будуть опублічуватися, перебувати у відкритому доступі як для депутатів, так і громади Львова.

«Лише жорсткий контроль за коштами зможе забезпечити їх ефективне та законне використання», – переконаний Валерій Веремчук.