×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Петро Адамик запропонував профінансувати п’ять великих громадських проектів замість трьох

Голова фракції БПП у Львівській міській раді на сьогоднішньому пленарному засіданні запропонував знайти кошти на фінансування усіх п’яти проектів-лідерів на громадському бюджеті. Оскільки 8 мільйонів гривень, передбачених на фінансування великих громадських проектів, вистачить лише на трійку лідерів голосування.

А Положенням про громадський бюджет м. Львова передбачено загальний обсяг громадського бюджету – не менше 1% затвердженого розміру видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету Львова на той рік, у якому подаються пропозиції.

«Я бачу, що пять проектів набрали більше 2 000 голосів. Я дуже прошу, щоб ми знайшли можливість профінансувати всі пять проектів. Я думаю, що це буде правильно, тому що там дуже важливі і правильні для міста речі є», - звернувся Петро Адамик.

Відповідну пропозицію розглянуть спочатку в двох комісіях - законності, депутатської діяльності та свободи слова, а також в комісії фінансів та планування бюджету. Далі рішення виносять на голосування сесії ЛМР.

Також Петро Адамик запропонував на наступний рік удосконалити процедуру поділу проектів на громадський бюджет – відділити «шкільні» проекти від інших. Оскільки школярі та їхні батьки у голосуванні мали кількісну перевагу перед іншими простими проектами.

«І на майбутнє потрібно, щоб ми якось відокремили проекти. Бо було, що студенти цілими курсами, учні цілими класами голосували. І виявилось неконкурентне середовище», - додав депутат.

Нагадаємо, голосування на громадському бюджеті завершилося сьогодні опівночі. За рахунок коштів громадського бюджету м. Львова фінансуються проекти, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного періоду.