×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатський запит щодо належного фінансування заходів з профілактики вживання алкоголю та паління серед молоді м. Львова

Звертаю Вашу увагу на проблему, яка потребує нашої особливо прискіпливої уваги. Мова йде про дитячий (підлітковий) алкоголізм в Україні та роль влади та школи у профілактиці шкідливих звичок серед молоді.

За результатами соціологічних досліджень в Україні більше 80-ти відсотків підлітків мають досвід вживання алкоголю та більше 50-ти відсотків - досвід куріння. Ці показники не надто відрізняються від середньоєвропейських, хоча дещо вищі. Однак, слід зазначити, що досвід споживання та звикання (за відсутності дієвих механізмів протидії) це різні речі. Велика кількість батьків на заробітках закордоном, висока смертність серед дорослого населення в молодому віці, ненормований робочий день у більшості батьків, які намагаються прогодувати свої сім’ї, відсутність необхідної кількості центрів дозвілля для молоді та фахових спеціалістів по роботі з молодим поколінням і, звичайно, перебування частини батьків на фронті – це далеко не повний перелік причин, через які молоді українці залишаються віч-на-віч із вуличними спокусами.

Іншим аспектом цієї проблеми, але вже на місцевому рівні є співвідношення коштів, які надходять до бюджету міста від акцизного збору з реалізації тютюнових виробів та алкогольних напоїв і коштів, які місто готове витрачати на антиалкогольну (антитютюнову) профілактику серед молоді. На мої звернення департамент фінансової політики та управління освіти Львівської міської ради надали наступну інформацію. За 2016 рік до міського бюджету Львова з акцизного податку на алкогольні напої надійшло майже 99 млн. грн., а на тютюнові вироби - близько 89 млн. грн. Суми значні і це пояснюється, насамперед, великою кількістю туристів і, як наслідок, різноманіттям магазинів, спеціалізованих на торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Водночас, окрім несистемних зустрічей школярів з представниками громадських організацій та конкурсів на антинаркотичні теми, для популяризації спорту серед молоді виділено у 2017р. «аж» 69 тис. грн. в рамках реалізації Програми розвитку шахів у загальноосвітніх навчальних закладах. Безперечно, гра у шахи є корисною і сприяє розумовому розвитку, але мені видається, що цього недостатньо для пропагування здорового способу життя. Якщо пройтись центральною алеєю по проспекту Свободи, можна спостерігати достатню кількість колоритних мешканців міста Львова, які власним прикладом засвідчують, що можна поєднувати гру в шахи та розпивання невідомої прозорої рідини з пляшки ємністю 0,25 л. Також замало Програми розвитку Регбі-5, якою передбачено заняття один раз на тиждень лише для учнів 5 класу, та змагання з регбі-5, на які виділено у 2017р. 30 тис. грн.

Співставивши наведені вище цифри стає очевидним, що видатки, зазначені управлінням освіти на антиалкогольну та антитютюнову профілактику та пропагування здорового способу життя серед молоді становить 0,053% від суми, яка надходить до міського бюджету від акцизного податку з реалізації алкогольних та тютюнових виробів. В такій ситуації вважаю за необхідне у видатки міського бюджету закладати суму коштів на заходи з антиалкогольної та антинаркотичної профілактики та пропагування здорового способу життя еквівалентну сумі надходжень до міського бюджету від акцизного податку з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів. До таких заходів можна віднести зокрема:

  • Проведення систематичних висококласних тренінгів із залученням іноземних фахівців для шкільних психологів та батьків, які у свою чергу якісніше проводитимуть профілактичні заходи у школах та вдома.
  • Друк та розповсюдження серед батьків буклетів із рекомендаціями щодо виявлення у дітей схильності (залежності) до шкідливих звичок та цивілізованих методів впливу на дитину щодо запобігання впливу алкоголю тютюну та наркотиків.
  • Ремонт спортивних залів, які перебувають в комунальній власності та закупівля сучасного спортивного обладнання.
  • Друк та розповсюдження по школах якісних мотиваційних друкованих продуктів із вказанням у них інформації про усі спортивні секції на території того чи іншого району.
  • Створення в кожному районі міста центрів військово-патріотичного виховання із залученням на постійній основі із оплатою праці демобілізованих воїнів, які мають бажання займатись з молоддю. Такі центри із відповідною інфраструктурою, в яких проводились би щомісячні навчання для старшокласників вирішили би проблему відсутності вчителів з допризовної підготовки юнаків.