×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Цього року святкуватимуть 10-річчя благодійного проекту «Незабутня квітка»

4 квітня у Національній Опері України ім. Т.Г. Шевченка(Київ) відбудеться музичне дійство до 10-річчя україно-американського благодійного проекту  “Незабутня квітка”. Про це повідомив під час прес-конференції депутат Львівської міської ради, громадський діяч Роман Грицевич.

Як розповів Роман Грицевич, україно-американський благодійний проект «Незабутня Квітка», присвячений співачці творчості  Квітці Цісик, започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США у 2007 р. та реалізується за сприяння Україно-Американської Координаційної Ради.

«Традиційно кожний захід проекту «Незабутня Квітка» є не тільки культурно-мистецьким, освітнім, а перш за все – благодійним. Частина коштів від продажу квитків на заходи завжди перераховується в онкоцентри - для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України. Найвагомішим результатом з часу започаткування проекту у 2007 р. стало придбання пересувного мамографа  для Вінниччини, який  має назву «Квітка».

Зі слів продюсера проекту Алекса Гутмахера, режисером концерту є Василь Вовкун, а ведучим - Євген Нищук. У концерті візьмуть участь: Василь Попадюк (Канада), Павло Табаков, Брія Блессінг (США), Оксана Білозір, Оксана Муха та багато інших.

«Під час концерту 4 квітня у день народження Квітки Цісик буде здійснена основна місія проекту - передача 100 тис. грн. на придбання пересувного мамографа «КВІТКА» для профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок Києва».

Співачка Оксана Муха закликала присутніх ще активніше пізнавати творчість Квітки Цісик, яка зуміла на чужині зберегти українську ідентичність.   

«Я радію, що Квітка стає все більш відомою людям, бо вона нам дає силу. Для мене Квітка відкрила цілий світ пісні, світ внутрішніх відчуттів. Тому мені б хотілось, щоб українці якомога більше про неї пізнавали, бо це те наше, не нав’язане Росією. У неї є чистота, те, до чого варто доторкнутись, відчути, ким ми були, навіть будучи за кордоном».       

      Додамо, що загалом Україно-Американський благодійний проект "Незабутня Квітка" планує у 2017 році придбати пересувні мамографи «КВІТКА» для Київської, Одеської, Львівської областей, аби кожний обласний онкоцентр був забезпечений пересувним мамографом "КВІТКА".