×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Депутатське звернення Петра Адамика щодо розробки проекту позначення меж перехрестя доріг жовтими лініями

Підвищення інтенсивності транспортних потоків в умовах обмеженої транспортної мережі та недосконалої організації руху зумовлюють загострення транспортних проблем у Львові. Особливо це стосується центральної частини нашого міста, насиченої великою кількістю архітектурних пам’яток, вузьких вулиць та припаркованого транспорту.

Зокрема, хочу звернути Вашу увагу на проблему заторів на перехрестях доріг, коли водії продовжують рух на жовте, а іноді й на червоне світло. Таким чином, виникає ситуація, коли такі автомобілі зупиняються на середині перехрестя, загороджуючи проїзд автомобілям по інший бік дороги, які правомірно рухаються на зелене світло. Це спричиняє затори, особливо на перехрестях вулиць міста.

Для уникнення вищезазначеної ситуації, доцільно використати європейський досвід і позначати ділянку перехрестя доріг жовтими лініями. Як відомо, жовтий колір мають лінії, які позначають місця, де заборонено зупинку та стоянку транспортних засобів. Відповідно до п. 1.10 Правил дорожнього руху, перехрестя - місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг. Таким чином, позначення межі перехрестя жовтими лініями, унеможливить зупинку автомобілів поза межами світлофору в межах перехрестя доріг та дозволить автомобілям по інший бік дороги вільно рухатись на призначене для них зелене світло.

На основі всього вищезазначеного, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу:
1) Розробити проект позначення меж перехрестя доріг жовтими лініями.
2) В експериментальному порядку запровадити у Львові позначення меж перехрестя доріг жовтими лініями.
3) Поширити в засобах масової інформації та розмістити відповідну соціальну рекламу ( зразок додається) поруч з перехрестями.

Про результати розгляду цього звернення прошу повідомити мене у 10-ти денний термін.