×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Ігор Телішевський: «УКРОП» засуджує затримання учасників блокади і вимагає повного припинення торгівлі з окупованими територіями

Голова фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у Львівській міській раді Ігор Телішевський у своєму виступі під час обговорення питання «Про ситуацію в країні у зв’язку із силовим розгоном учасників блокади торгівлі між Україною та тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей у Кривому Торці» на позачерговій сесії ЛМР зачитав заяву партії «УКРОП» щодо спроб силового припинення торговельної блокади ОРДЛО.

Подаємо заяву повнотекстово.

Використавши підрозділи силовиків для припинення блокади залізничного сполучення з окупованими територіями поблизу станції Кривий Торець, українська влада перейшла межу демократії та моралі. Військових-добровольців, які відіграли вирішальну роль у стримуванні російської агресії на сході України у 2014 році, вчора затримали як злочинців. Репресії проти патріотів стають все більш очевидними. Нинішня влада наполегливо крокує шляхом своїх попередників.

Силові методи не виправдовує ні «турбота» про безробітних мешканців окупованого Донбасу, ні начебто необхідність знаття блокади для запровадження точкових санкцій проти Росії з боку ЄС, про що твердять у Адміністрації Президента. Українська влада мала б активніше просувати на міжнародній арені вимогу санкцій через загострення ситуації в Авдіївці, а не спрямовувати свої зусилля на боротьбу з власним народом!

«Українське об’єднання патріотів – УКРОП» засуджує затримання учасників блокади, яке було здійснене під виглядом контрдиверсійної операції. Переконані, що СБУ має боротися зі справжніми ворогами України, а не з тими, хто не на словах, а на ділі вибиває фінансовий ґрунт з-під ніг окупантів, блокуючи торгівлю. УКРОП вимагає від Президента України покарати організаторів та виконавців цієї ганебної зачистки патріотів, від якої постраждали і четверо представників нашої партії, та не допустити переслідувань учасників блокади в майбутньому. Час зрозуміти, що сила влади – у підтримці свого народу, а не в багнетах правоохоронців. Подальше загострення ситуації на залізничних блокпостах – це прямий шлях до суспільного збурення, яке вже шириться Україною, відкритого протистояння з патріотичними силами та появи нових «редутів» опору свавіллю влади в різних регіонах нашої держави.

УКРОП наполягає на тому, що єдиним цивілізованим виходом із ситуації є повне припинення торгівлі з непідконтрольними Києву районами Луганщини та Донеччини та ухвалення законопроекту про статус окупованих територій. Ми вимагаємо розгляду цього документа в парламенті не пізніше четверга.

Закликаємо владу схаменутися і в День українського добровольця проявити солідарність із тими, хто захищав Україну за покликом серця на фронті та продовжує робити це сьогодні на блокадних редутах! Слава Україні!