×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

У районах робитимуть акцент на ремонтах доріг, – Веремчук

Комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради погодила титульні списки на 2017 рік, подані районними адміністраціями.

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук представник комісії, керівник фракції «Народний контроль» Валерій Веремчук, на тиждень перенесли лише «титулки» від Шевченківської РА, потрібно допрацювати пропозиції щодо ремонтних робіт в Рясному.

«Основний акцент цього року всі райони міста робитимуть на ремонті доріг і хідників – капітальному і поточному. Це правильно, адже після зими стан асфальтного покриття подекуди став аварійним. Наприклад, у Личаківському районі на капітальні роботи витратять 22 млн грн., у Франківському – майже 17 млн. Величезний обʼєм робіт запланований на Сихові, де ремонти триватимуть практично на усіх головних вулицях – пр. Червоної Калини, Хоткевича, Трильовського, Зубрівській, Сихівській, Чукаріна, Скрипника тощо», – пише Веремчук.

Також він закликав місцеві  організації і міські структури вести між собою діалог, оперативно погоджувати питання і не затягувати роботи.

«Торік обурювало, що влітку Львів «спав», а ремонти подекуди починалися аж у листопаді – в багнюці, під дощем. Як пояснили голови райадміністрацій основна причина затримок – ускладнена законодавством процедура оголошення тендерів, що іноді забирає місяці. Втім, зазначили і на відсутність комунікації між районами та «Водоконалом» і «Львівтеплоенерго», що сповільнює уже самі роботи – багато часу витрачається на  зʼясовування інформації про мережі, на те, хто, як і коли має їх ремонтувати-прокладати. Сподіваюся, цьогоріч ситуація виправиться», – додав Веремчук.