×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Німецькі спеціалісти вивчають можливість втілення «зеленого району» у Львові

У Львові перебуває делегація з міста Фрайбург, яка вивчає можливість запровадження проекту «Зелений район» у мікрорайоні Рясне. У рамках візиту відбулась зустріч німецької делегації з мешканцями Рясного та активістами, на якій обговорили ключові проекти, які будуть реалізовані.
«Протягом трьох днів, 6-8 лютого, ми працюємо з делегацією з м. Фрайбург. Вже вибрали кілька проектів у цьому напрямку, які зараз обговорюються. Мова йде про центри дозвілля, поводження з побутовими відходами, громадські простори, енергоефективні школи, алеї. Таких проектів є близько 30-ти», – розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.
Зі слів Клауса Гоппе, колишнього начальника відділу енергетики МРФ (м.Фрайбург), є чіткі рамки для підготовки і реалізації проекту. Зокрема, до кінця квітня потрібно подати заявку на отримання коштів. У разі позитивного рішення, з вересня можна розпочинати проекти, які розраховані на три роки.
«Мер Фрайбурга бажає співпрацювати зі Львовом, щоб проекти, які будуть реалізовані, мали перспективу довготривалого розвитку. Вчора ми оглянули ті місця, які хочемо опрацьовувати ближчим часом. Проте ми концентруємось не лише на темі «зеленого району», але й на інших об’єктах для облаштування громадського простору. Важливо, щоб проекти, які ми реалізовуємо, було видно для всіх, щоб вони стали взірцем для подальшого розвитку в інших районах міста», – наголосив Клаус Гоппе.
Як зазначив депутат Львівської міської ради Михайло Дідух, у мікрорайоні Рясне був проведений воркшоп, на якому розглянули кілька об’єктів, на які може бути поширений проект «Зелений район».
«Ми розглядали варіант заміни освітлення в школі №92 на ЛЕД-освітлення, встановлення сонячних батарей, які б підігрівали воду у шкільному басейні, оновлення громадського простору та закупівлю індивідуальних теплових пунктів. Тепер очікуємо на висновки керівництва міста Фрайбург. У позитивному випадку уже в квітні будуть погодженні кошти близько 7 млн грн. на ці проекти», - розповів Михайло Дідух.