×

Попередження

Неможливо завантажити XML-файл

Зацікавлення до студентів профтехосвіти потрібно показувати відповідними стипендіями, – Мармуляк

Уже на етапі виділення стипендій студентам профтехосвіти держава мала би показувати зацікавлення до таких кадрів. Імовірно, із залученням потенційних роботодавців.

Про це заявила секретар постійної комісії з гуманітарних питань Львівської міської ради, депутат фракції «Народний контроль» Анна Мармуляк у програмі «Право на вибір» на «Першому Західному».

«Профтехосвіта випускає дуже важливі кадри, адже у країні не вистачає хороших фахівців робітничої спеціальності. І ми не повинні допускати відтоку молоді, яка б хотіла працювати в цій галузі, закордон. Держава мала би стимулювати студентів ПТУ до навчання відповідними стипендіями», – говорить депутат.

На її погляд, до виплат стипендій варто долучати і потенційних роботодавців.

«Підприємства могли б давати замовлення на ті чи інші кадри в училища, та частково покривати витрати на стипендії. Це, а ще можливість одразу після завершення отримати роботу, справді була би доброю мотивацією для молодих людей показувати успіхи в навчанні», – резюмувала Анна Мармуляк.
Нагадаємо, депутати групи «Народний контроль» у ВРУ зареєстрували комплексний законопроект «Про професійну освіту в Україні» (№ 5160), яким пропонують запровадити механізм «приватного замовлення» від підприємств на навчання студентів, та дозволити ПТУ брати цільові кредити для поновлення матеріально-технічної бази»